Subota, 3 Juna, 2023
Rubrika:

Appleova aplikacija za klasičnu muziku stiže 28. marta

Aplikacija će ponuditi ''stotine odabranih plejlista, hiljade ekskluzivnih albuma, biografije kompozitora, detaljne vodiče za mnoga djela, intuitivne funkcije pretrage i još mnogo toga''

Apple je najavio da će njegova samostalna muzička aplikacija Apple Music Classical, koja je posvećena klasičnoj muzici, biti dostupna od 28. marta.

Nakon što je Apple kupio muzički servis Primephonic 2021. godine, prvobitni cilj je bio da se pokrene aplikacija fokusirana na klasičnu muziku prije kraja prošle godine. Taj rok nije realizovan, ali je sada servis gotov.

Umjesto da bude izvorno uključena u iOS, aplikacija će se pojaviti kao samostalno izdanje u App Store-u. Pristup aplikaciji je uključen u standardnu Apple Music pretplatu.„Aplikacija Apple Music Classical vam omogućava da brzo i lako pronađete željenu muziku u najvećem svjetskom katalogu uz potpuno pojednostavljenu pretragu, a korisnici će moći da uživaju u najvišem mogućem kvalitetu zvuka i dožive mnoge omiljene klasične pjesme na potpuno nov način, sa impresivnim prostornim zvukom”, saopšteno je iz Apple-a.

Klasična muzika se smatra idealnom za korišćenje surround zvuka jer daje bolji osećaj prisustva. Aplikacija će ponuditi „stotine odabranih plejlista, hiljade ekskluzivnih albuma, biografije kompozitora, detaljne vodiče za mnoga djela, intuitivne funkcije pretrage i još mnogo toga.“

Apple Music Classical će se emitovati brzinom do 192 kHz/24-bit high- rezolucija bez gubitaka, i uključivaće „hiljade“ prostornih audio zapisa. Kao i Primephonic, nudiće detaljne i tačne klasične metapodatke i biće pretraživane „po kompozitoru, djelu, dirigentu ili kataloškom broju.“

Nepotrebno je reći da neće postojati izvorna verzija aplikacije za iPad i neće biti isprva neće biti opcija za preuzimanje van mreže.


Appleova posvećenost klasičnoj muzici je novi korak u borbi sa Spotifi-om, koji je najavio renovirani interfejs koji pozajmljuje dizajn TikTok-a i drugih društvenih aplikacija.

Apple Music Classical će u početku biti dostupan samo za iOS, ali uskoro stiže i na Android. Aplikacija će podržavati iOS 15.4 i novije verzije i biće dostupna širom svijeta gdje se nudi i Apple Music. Nešto kasnije pojaviće se u Kini, Japanu, Južnoj Koreji i Tajvanu.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve