Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

Apple vrijedi koliko Google, Amazon i Meta zajedno

Apple je nedavno objavio finansijski izvještaj o svojim zaradama, i uprkos padu ova kompanija vrijedi kao tri tehnološka giganta

Svima je jasno da je globalna ekonomija u padu, i da je to pogodilo skoro svaku tehnološku kompanija na ovaj ili onaj način i otkinulo im dio prihoda. Primjera radi Meta, koja u svom vlasništvu ima Facebook, Instagram i WhatsApp ima ozbiljan pad prihoda, tačnije 677 milijardi dolara ove godine, što znači da je od kompanije koja je bila blizu vrijednosti od 1 biliona dolara vrijedi „samo“ 240 milijardi dolara.

Apple je nedavno objavio finansijski izvještaj o svojim zaradama, i uprkos padu ova kompanija vrijedi kao pomenuta tri tehnološka giganta. Apple zvanično vrijedi 2,307 biliona dolara, Alphabet1,126 biliona, Amazon oko 940 milijardi, a Meta 240 milijardi dolara. Kad sve to saberete, Apple je i dalje u prednosti za milion dolara.

Kako Apple nezaustavljivo raste?

Za razliku od drugih kompanija, Apple ima svoj ritam kojeg se drži godinama, a ovde prije svega mislimo na jedan od glavnih izvora prihoda ove kompanije, koji dobrim dijelom nije ušao u kvartalni izvještaj – iPhone. Ne treba zaboraviti Mac računare, iPad tablete, ali ni cijeli ekosistem, i AppStore od kojeg Apple generiše velike količine novca.

Globalni finansijski izvještaji stižu, i u većini možete da vidite da je top 7 PC brendova sa liste zabilježilo padove, dok Apple i dalje raste.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve