Prema patentu koji je otkrio AppleInsider, čini se da se Apple igra sa idejom o tastaturi napravljenoj od stakla. Ideja je da upotrebom stakla kompanija vjeruje da ne samo što će kreirati izdržljivije tastature sa kojih se neće skinuti oznake sa tastera, već bi se mogle koristiti i u manjim uređajima poput tableta ili laptopa.

Ilustracija

Apple takođe smatra da bi se upotrebom stakla omogućilo bolje pozadinsko osvjetljenje gdje bi mogao biti osvijetljen cio taster, a ne samo oznaka tastera.

„Pored toga, kapica tastera može dramatičnije promijeniti boju ako pozadinsko osvjetljenje promijeni boju. Na primjer, dvobojna ili RGB LED svijetla koja se koriste za pozadinsko osvjetljenje mogu promijeniti boju većeg dijela kapice tastera … Pozadinsko osvjetljenje može promijeniti svjetlost i boju cijelog srednjeg sloja osim simbola.“

Za sada samo patent

Nije sigurno da li Apple-ov prijedlog znači da bismo mogli da vidimo kapice tastera od stakla ili da bi cijela tastatura bila od stakla poput masivnog ekrana. Apple je pokušao da ponovo osmisli tastaturu sa svojim leptir svičevima, samo da oni ne bi zaživjeli. S tim na umu i s obzirom da je ovo patent, ne postoji način da se zna da li Apple planira da to zaista i ostvari.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve