Srijeda, 24 Jula, 2024
Rubrika:

Apple objavio novu listu zastarjelih uređaja

Među njima našli su se iPhone 5S, 21.5“-ni iMac i šesta generacija iPod Touch plejera

Apple je objavio novu listu uređaja za koje prestaje da pruža podršku. Među njima našli su se iPhone 5S, 21.5“-ni iMac i šesta generacija iPod Touch plejera.

Sedma generacija iPhone-a, lanisrana je 2013. godine, kao unaprjeđenje iPhone 5 modela. Nazvan iPhone 5S, telefon je posjedovao displej dijagonale 4“, kao i novitet – senzor otiska prsta. Apple je, takođe, reklamirao ovaj telefon kao duplo moćniji od prethodnika.

iPhone 5, iPhone 6, 6S i 6S Plus i dalje ostaju na tzv. „vintage“ listi. To znači da ovi proizvodi, iako su prestali da se proizvode, još uvijek mogu da se servisiraju. S druge strane, u zastarjele (obsolete) proizvode ubrajaju se oni čija proizvodnja je prestale prije najmanje sedam godina i za koje više ne postoji mogućnost servisiranja u Apple-ovim servisima.

Šesta generacija iPod Touch-a, predstavljena je 2015. godine, a kompletna linija ovih proizvoda prekinuta je 2022. godine. Krajem 2015. godine pojavio se i 21.5“-ni iMac.

Najstariji iPhone modeli koji danas mogu da računaju na ažuriranja su iPhone SE druge generacije, kao i iPhone X ili noviji telefoni. Oni imaju pristup iOS 17 verziji operativnog sistema. iPhone 5S modela možemo se sjećati po tome što je došao u vrijeme kada je Apple (još uvijek) unaprjeđivao postojeći model (i tako ga deklarisao) , umjesto da svake godine predstavlja „novi“ model, sa minimalnim unapređenjima u odnosu na prethodnika.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve