Apple je ove godine odlučio da pravi velike korake, pa je tako jedna u nizu odluka udaljavanje od Intelovih čipova i početak proizvodnje sopstvenih, ARM čipova.

Kompanija obećava korisnicima da će novi čip i dalje podržavati Intelov standard Thunderbolt USB-C za povezivanje na novim računarima, uprkos nedostatku Intel procesora.

Apple odustaje od Intela

Iako su Apple i Intel prije više od deset godina zajedno dizajnirali i svijetu predstavili Thunderbolt, čak i dan danas kupci uživaju u brzini i fleksibilnosti ovog priključka na Mac uređajima. Apple je nakon objavljivanja raskida saradnje sa Intelom, kada su u pitanju čipovi, ostavio korisnike u čudu da li će Thunderbolt i dalje postojati na novim Mac računarima. Stiže potvrdan odgovor iz ove kompanije, a to je da će i ubuduće Thunderbolt biti podržan u svim Mac uređajima.

Podrška za Thunderbolt još uvijek ne ide uz uređaje kao što je iPad Pro, zasnovan na ARM arhitekturi. On ima USB-C port, ali ne i Thunderbolt 3. Čak i developer kit dolazi sa verzijom USB-C. Sve ovo dolazi u jeku objava od strane Intela da će uskoro izaći Thunderbolt 4 standard. Očekuje se da će Apple predstaviti prve Mac-ove zasnovane na ARM arhitekturi prije kraja 2020. godine, a da u naredne dvije godine kompletno prebaciti liniju svojih proizvoda na sopstvene čipove.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve