Iako novi iPhone samo što nije stigao, gigant iz Kupertina je posvećen zdravstvenim problemima. Apple CEO Tim Kuk je objavio na svom Twitter nalogu način na koji će kompanija doprinijeti borbi protiv globalne COVID-19 pandemije. U videu okačenom na Twitter nalogu, Kuk je rekao da je Apple naručio više od 20 miliona maski za medicinske radnike putem svog globalnog lanca snabdijevanja, te da će ih donirati gdje god budu bili potrebni.

Apple je takođe pokrenuo “zajednički napor brojnih odjeljenja unutar kompanije”, koji bi trebalo da okupi dizajnere, inženjere, operativce, zaposlene u lancu snabdijevanja, kako bi pokrenuli još jednu inicijativu. U sklopu nje bi se osmislio i kreirao, a potom proizvodio zaštitni vizir za medicinske radnike, koji bi doprinio njihovoj zaštiti od virusa. Kuk je u videu pokazao kako bi otprilike taj zaštitni vizir trebao da izgleda.

“Naše prve isporuke su već proslijeđene Santa Clara Valley bolnicama prošle nedjelje, i inicijalne reakcije doktora su veoma pozitivne,” rekao je Kuk. Dodao je da se u jednom pakovanju može isporučiti stotinu takvih vizira, da su veoma prilagodljivi i da se mogu podesiti za manje od dva minuta. Naglasio je da se materijali i proizvodnja oslanjaju na proizvodnju u Americi i Kini. Očekuje se da bi ovi prototipi mogli biti redizajnirani u slučaju nekih specifičnih potreba.

Apple planira da proizvede milion ovakvih vizira do kraja nedjelje, i da nastavi da ih proizvodi tempom od milion komada nedeljno. Za sada je kompanija kreirala planove kako da ih distribuira širom Sjedinjenih Američkih Država, ali nema najava da slično planira da učini i na drugim lokacijama širom svijeta.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve