Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

Apple dobio UN-ovu nagradu zbog korišćenja 100 odsto obnovljive energije

UN je saopštio da dobitnici nagrada predstavljaju neka od najboljih i najsvjetlijih rješenja u borbi protiv klimatskih promjena vođeni zajednicama, vladama, biznisom i organizacijama

foto Rojters
UN je saopštio da dobitnici nagrada predstavljaju neka od najboljih i najsvjetlijih rješenja u borbi protiv klimatskih promjena vođeni zajednicama, vladama, biznisom i organizacijama.

“Apple je u misiji da pravi svoje proizvode bez da ih uzima od Zemlje. Kompanija radi na smanjenju emisije te ulaže mnogo truda, a takođe preuzima odgovornost za svoj karbonski otisak. Apple izračunava svoj karbonski otisak na pet polja, a to su korporativni objekti, proizvodnja proizvoda, upotreba proizvoda, transport i obrada proizvoda na kraju njihovog životnog vijeka. Apple je napravio potpuno tranziciju ka obnovljivoj energiji za električnu energiju koju koristi u svojim uredima, prodavnicama i centrima podataka u 43 zemlje širom svijeta, a time je emisija smanjena na samo 2 posto. Apple se trudi da smanji emisiju kroz svoj Supplier Clean Energy Program kako bi cijeli lanac snabdijevanja napravio tranziciju ka potpuno obnovljivoj energiji”, navodi se u saopštenju.

Appleov China Clean Energy Fund je investirao u tri “farme vjetra” te je dostigao 10 odsto od svog cilja da stvara dovoljno energije za snabdijevanjem električnom energijom gotovo milion domaćinstava.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve