Google je u junu najavio da će svoj Meet servis za konferencijske pozive integrisati u Gmail aplikaciju na Android i iOS platformama. Karakteristika je za iOS korisnike počela da pristiže prošle nedjelje, a od danas je dostupna i za Android korisnike.

Sa ovom integracijom, korisnici će moći da se lako uključe u video konferencije direktno iz Gmaila na Androidu. Dodijeljeni Meet tab će omogućiti korisnicima da čekiraju svoj raspored i priključe se sastanku, kreiraju novi sastanak i druge funkcije, a sve to bez prebacivanja između aplikacija. Korisnici mogu da koriste i kod, koji je podijeljen sa njima, kako bi se uključili u sastanak.

Ova integracija je dio šireg plana kompanije Google da Gmail načini centralizovanim servisom za komunikaciju. U tu svrhu redizajnirana je Gmail aplikacija za poslovne korisnike. G Suite korisnici će vidjeti više funkcija koje stižu u aplikaciju, kao što su Chat i Rooms integracije.

Meet tab će biti dostupan podrazumijevano za sve korisnike, a oni koji žele da ga onemoguće mogu otići u meni za podešavanja i odčekirati “Show the Meet tab for video calling” opciju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve