Kompanija Amazon objavila je da će sve svoje radnike u Sjedinjenim Američkim Državama koji rade u njihovim magacinima plaćati duplo više dok traje kriza i epidemija zbog Korona virusa. S obzirom da se prodaja preko Amazona uvećala tokom ovih dana kada većina ljudi sjedi kod kuće i kupuje online, i njihovi radnici rade mnogo više, čak i prekovremeno.

Foto: AFP/Philippe Huguen

Najava o povećanju satnice na duplo veću vrijednost dolazi samo dan nakon što su četiri američka senatora poslala pismo izvršnom direktoru Amazona, Jeffu Bezosu, da odgovori na pitanja kako kompanija štiti svoje zaposlene u skladištima tokom epidemije Korona virusa. Senatori su se na ovaj korak odlučili nakon što je prošle nedjelje jedan od zaposlenih u Amazonu bio pozitivan na COVID-19 virus.

U toku dana je IBM objavio da će sarađivati sa Bijelom kućom i drugim velikim tehnološkim kompanijama kako bi se što prije pronašao lek ili vakcina za Korona virus. Best Buy prodavnice su uvele beskontaktnu kupovinu kako bi se svi u procesu prodaje zaštitili, dok se GameStop lanac prodavnica odlučio na zatvaranje radnji dok traje vanredno stanje. Do sada je oboljelo preko 370,000 ljudi, a umrlo je njih preko 16,000.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve