Srijeda, 27 Septembra, 2023
Rubrika:

AirPop: Pametna maska za novo doba

Filteri u prosjeku traju oko dvije nedjelje, a rok zavisi i od toga koliko se često koriste

Većina maski je napravljena za jednokratnu upotrebu, što je tokom pandemije postao problem, budući da se odlažu neodgovorno. Upravo se zbog toga povećao broj proizvođača koji traže druga rješenja, među njima i pametne maske koje funkcionišu tako što se mijenjaju filteri.

Filteri u prosjeku traju oko dvije nedjelje, a rok zavisi i od toga koliko se često koriste. Korisnici često zaborave na filtere, pa tu na scenu stupa AirPop – maska koja obavještava kada je vrijeme da se promijeni filter. Funkcioniše uz pomoć ugrađenih Halo senzora koji služe i za druge operacije, poput praćenja kvaliteta vazduha. Povezani su na prateću aplikaciju preko koje korisnik dobija obavještenja, a ističe se da je maska kreirana i za zaštitu od zagađenog vazduha, ali i od patogena kao što je virus korona.

AirPop bi trebalo da se pojavi u prvoj polovini 2021. godine, po cijeni od 150 dolara, i nije jedini proizvođač koji radi na pametnim maskama, budući da je i Razer, poznat po gejming proizvodima, nedavno najavio Hazel pametnu masku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve