Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

YouTube pojasnio nova pravila za zarade od videa

Kao što se u nastavku može vidjeti, neka pravila, kao npr. pravilo o 8 sekundi, nisu skroz jasna i mogu dovesti do nesuglasica između autora sadržaja i YouTubea što posljedično autore može spriječiti u ostvarivanju prihoda.

YouTube je najavio ažuriranje pravila koja se razvijaju u skladu s promjenjivim ponašanjem i aktivnostima kreatora i koja određuju koji je sadržaj prihvatljiv za monetizaciju s posebnim fokusom na nezakonit i uvredljiv sadržaj. Kao što se u nastavku može vidjeti, neka pravila, kao npr. pravilo o 8 sekundi, nisu skroz jasna i mogu dovesti do nesuglasica između autora sadržaja i YouTubea što posljedično autore može spriječiti u ostvarivanju prihoda.

YouTube navodi kakav sadržaj neće biti prihvatljiv za montezaciju:

Sadržaj za odrasle – sličice videozapisa, naslovi ili sadržaj koji sadržavaju poveznice na sadržaj za odrasle.

Nasilje – sadržaj koji prikazuje mrtva tijela (bez konteksta), nasilje u igrama usmjereno na stvarne ljude i “videozapisi koji prikazuju implicirani trenutak smrti”, sadržaj stvoren “da namjerno šokira i izazove gađenje” u kontekstu nasilnih djela.

Štetne ili opasne radnje – opasne radnje ili vratolomije koje prikazuju maloljetnike kao učesnike ili žrtve.

Neprikladan jezik – vulgarnosti prikazane u prvih 8 sekundi videozapisa, ali ‘sadržaj u kojem se koristi vulgarnost NAKON prvih 8 sekundi može ostvariti prihod od oglasa.

Sadržaj povezan s drogama – upotreba i/ili spominjanje droga.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve