Zavod za zapošljavanje Crne Gore se, počev od danas, vraća svojim redovnim aktivnostima, uz poštovanje svih preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, naveli su u saopštenju.

Kako su naveli u saopštenju, u svim područnim jedinicama Zavoda i svim biroima rad se nastavlja u punom obimu.

Od danas će svaka stranka, kao i ranije, moći nesmetano da koristi sve javne i besplatne usluge Zavoda.

”Nezaposleni, oni koji se prvi put prijavljuju na evidenciju nezaposlenih kao i ostali tražioci zaposlenja, će u prostorije Zavoda dolaziti u zakazanim terminima. U šalter salama Zavoda nezaposlenim licima će se zakazivati termini kod savjetnika, izdavati potvrde, uvjerenja i ostalo”, saopštenoje iz ZZZCG.

Ukazuju da je u prostorijama Zavoda potrebno održavati fizičku distancu od najmanje dva metra.

Vanredni mailovi, koji su bili dostupni tokom privremenih mjera, više nijesu u funkciji, napominju iz ZZZCG.

”Napominjemo da su nezaposlena lica, koja su se na evidenciju prijavila putem vanrednog maila, dužna da savjetniku dostave originalnu dokumentaciju na uvid prilikom prvog zakazanog javljanja. Uvjereni da su mjere, na osnovu kojih je u prethodnom periodu uveden poseban režim rada u svim biroima rada, bile djelotvorne, sve korisnike usluga pozivamo da u narednom periodu preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela pristupe odgovorno i savjesno kako bi se taj trend i održao”, zaključeno je u saopštenju ZZZCG.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve