Subota, 30 Septembra, 2023
Rubrika:

Završeno uređenje pješačke staze uz magistralni put do vidikovca Solila

Riječ je o adpataciji staze uz javni magistralni put i zaštićenu zonu - Posebni rezervat prirode ''Tivatska solila'', a koja služi pješacima za komunikaciju između centra za posjetioce i vidikovca

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore završilo je adaptaciju i uređenje pješačke staze na katastarskoj parceli 1985/1 u dužini od 75 metara i prostora oko vidikovca Solila na katastarskoj parceli 1591 u Opštini Tivat, navedeno je u saopštenju Morskog dobra.

“Riječ je o adpataciji staze uz javni magistralni put i zaštićenu zonu – Posebni rezervat prirode “Tivatska solila”, a koja služi pješacima za komunikaciju između centra za posjetioce i vidikovca.

Staza je popločana behaton kockama u kombinaciji sive boje i terakote. Na parkiralištu za autobuse kod vidikovca postavljena je zaštitna ograda, posebno vodeći računa o bezbjednosti posjetilaca i velikog broja školaraca koji dolaze u obilazak rezervata. Ovim poslom predviđeno je i hortikulturno uređenje staze”, saopšteno je iz Morskog dobra.

Vrijednost ulaganja Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom iznosi 19.662,50 eura, a u 2021. palniran je nastavak adaptacije staze uz granicu rezervata “Tivatska solila” odmah po rješavanju imovinsko-pravnih odnosa na jednom dijelu planirane dionice.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve