Srijeda, 7 Decembra, 2022
Rubrika:

Živković: Odali su počast jednom od najvećih ratnih huškača u krvavom raspadu bivše nam domovine

Odajući počast ovakvom čovjeku, aktuelna Crnogorska vlast je na više nego jasan način poručila kakva je to Crna Gora koju oni žele izgrađivati. Valjda je više svakome jasno da to nije građanska, antifašistička, višenacionalna i multivjerska Crna Gora, nego velikosrpska-Srpska Crna Gora

Piše: Miodrag Živković, bivši predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore

MORALNI SUNOVRAT OVE VLASTI!

Državna delegacija Crne Gore na najvišem nivou sa premijerom i gotovo pola ministara, odala je počast umrlom Atanasiju Jeftiću, vladici Srpske crkve, svojim prisustvom na njegovoj sahrani.

I ne želim ovdje pisati o već prepoznatljivim nekrofilskim sklonostima premijera Krivokapića i njegovih svetosavskih ministara, ni o njihovom, sada već bizarnom ponavljanju primitivnog rituala kojim krše mjere zaštite od zaraze korona virusom, jer su to već ispričane priče.

Želim nešto više reći o “novim” retrogradnim svjetonazorima aktuelne državne politike koju sprovode “naši” oslobodioci. Kome su oni odali počast? Odali su počast jednom od najvećih ratnih huškača koji je podsticao i blagosiljao brojne ratne zločine u krvavom raspadu bivše nam domovine. Odali su počast jednom klero – šovinisti i čovjeku koji nije priznavao ni Crnogorski identitet, ni Crnogorsku državu, čovjeku koji je vulgarno vrijeđao nesrpske narode koji žive i u Crnoj Gori.

Odajući počast ovakvom čovjeku, aktuelna Crnogorska vlast je na više nego jasan način poručila kakva je to Crna Gora koju oni žele izgrađivati. Valjda je više svakome jasno da to nije građanska, antifašistička, višenacionalna i multivjerska Crna Gora, nego velikosrpska-Srpska Crna Gora.

U ovom pokušaju puzajuće velikosrpske okupacije, u ovom drastičnom sukobu svjetonazora i civilizacijskih vrijednosti, važno je pravilno shvatiti ovakva ponašanja vlasti i poruke koje nam šalju na ovaj način.

Samo suprotstavljanjem ovom čudu, možemo i moramo se spasiti da vrijednosti za koje se zalagao Atanasije Jeftić, preko njegovih poštovalaca koji su danas na vlasti u CG, ne postanu i vrijednosti naše Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca
09.03.2021-15:54 15:54

Mi u rovačkim selima i po katunima vrlo postujemo Dr. Atanasija Jeftića. Postujuga i nasi brojni rovčani u gradovima i Srbiji ali i u dijaspori. Vrlo nam je drago da je premijer sa delegacijom bijo na sarani u bracko Trebinje.

Deni
09.03.2021-16:24 16:24
Reply to  Rovca

I nama je drago da je ‘bijo’ u ‘bracko’ Trebinje. Jos bi nam bilo draze da ste ga zadrzali.

SWE
09.03.2021-16:19 16:19

SPC JE HUSKAC SVIH RATOVA U REGIONU PA I SAD SA VUCICEM!

profajler
09.03.2021-17:49 17:49

Neka ih Zivkovicu samo eka Bog veliki da i naredi da idu sto cesce na sahrane..dabogda ne imali puta lishe toga..platice oni zbog ovoga sto sahranjujemo nase roditelje i ostale rodjake kao da su krivi nekome nesto i bez mogucnosti da ih vidimo po mjesecdva prije smrti a oni idu da ljube ove popove ratne huskace koji vec gore u paklu….pamtite dobro sve ovo Crnogorci…

Nikola
10.03.2021-13:33 13:33

Administratoru….objavljuj obavezno svaki komentar ovog mesrecnog goveceta. Crko od smija sto ne umijem pročitat a ni razumjeti sto nepismeno govedo pise :)))))))))))))

Bane
10.03.2021-15:43 15:43

Postovani ga je u Vucko.