Povodom nastupajućeg velikog jevrejskog praznika Roš Hašane, koji označava početak “nove jevrejske godine”, ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka svim pripadnicima/ama Jevrejske zajednice u Crnoj Gori uputio je iskrene čestitke.

Mehmed Zenka

“U ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje lično ime, svim Jevrejima/kama u Crnoj Gori želim srećnu Novu godinu, uz želju da je provedete u dobrom zdravlju i porodičnoj sreći. Među mnogim običajima vezanim za ovaj period jeste i traženje pomirenja i oproštaja od onih kojima je nanijeta nepravda tokom godine, kao i pokajanje za učinjene grijehe prema drugima. U tom duhu vjerske tradicije, želim da i predstojeća godina donese svim pripadnicima/ama Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, puno zdravlja i uspjeha, na ličnom i profesionalnom planu”, poručio je Zenka.

Kako ja nepomenuo, Jevrejska zajednica u Crnoj Gori je mala, ali predstavlja veliko bogatstvo za multikonfesionalnu Crnu Goru, i sigurno će i u budućnosti doprinjeti stvaranju okruženja gdje se poštuju visoko moralne vrijednosti i principi.

“Vjerujem da će Jevrejska zajednica u Crnoj Gori i dalje djelovati u pravcu očuvanja multietničkog i multikonfesionalnog sklada u Crnoj Gori, kao što je to do sada i činila”, kazao je Zenka.

Komentari

avatar