Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

Zbog opasnosti od bjekstva produžen pritvor Do Kvonu i Čand Junu

Glavni pretres određen za dan 11. maj ove godine

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podnijelo je optužni predlog protiv južnokorejskih državljana Do Kvona i Hon Čand Juna, zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave, saopšteno je iz Osnovnog suda u Podgorici.

Protiv njih je podnijet optužni predlog, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo falsifikovanje isprave i produžen pritvor okrivljenima jer i dalje postoji opasnost od bjekstva. Glavni pretres određen za dan 11. maj ove godine.

“Krivično vijeće suda je ispitalo razloge za dalje trajanje pritvora i našlo da je neophodno isti produžiti prema oba okrivljena”, kazali su iz Osnovnog suda.

Vijeće cijeni da i dalje postoji opasnost od bjekstva, imajući u vidu da su okrivljeni strani državljani, koji u Crnoj Gori borave samo privremeno i da ih za Crnu Goru ne veže nijedna okolnost.

“Osim toga, vijeće je cijenilo i činjenicu da je od okrivljenih oduzeto više putnih isprava i identifikacionih dokumenata različitih država, od kojih su neka na različita imena, što jasno ukazuje da isti imaju razvijene internacionalne kontakte, a za njima je raspisana i Interpolova potjernica, pa sve navedeno vijeću ukazuje da bi okrivljeni boravkom na slobodi mogli napustiti Crnu Goru i tako ometati vođenje krivičnog postupka”, naveli su iz Osnovnog suda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve