Nakon što je Komunalno preduzeće Berane preuzelo gazdovanje nad Muslimanskim grobljem ispod Jasikovca oglasio se Odbor islamske zajednice Berane koji je saopštio da je pokrenuo sudski spor, te da apeluju da se primjena odluke odloži.

Berane

Saopštenje Odbora islamske zajednice Berane prenosimo u cjelosti:

Građani Berana islamske vjeroispovijesti su sa velikim razočarenjem pročitali vijest kojom nas je gospodin Savo Vučetić, VD direktor Komunalnog preduzeća, obavijestio da je preduzeće preuzelo gazdovanje nad Muslimanskim grobljem. Na ovu njegovu neodgovornu, brzopletu i nepromišljenu odluku, primorani smo da obavijestimo javnost o stvarnim činjenicama:

Iako je 2003. godine pomenuta parcela data Komunalnom preduzeću Berane za potrebe novog groblja, isti nijesu imali sluha da ovu parcelu privedu namjeni, te se 2006. godine IZ obratila opštinskim strukturama da zajednički radimo na uređenju pomenute parcele. Tu našu ponudu nijesu prihvatili, pa je u posjedovni list parcela upisana na trajnom korišćenje Islamske zajednice.

Islamska zajednica Berane je u skladu sa svojom tradicijom parcelu privela osnovnoj namjeni (groblju) ulažući ogromna materijalna i fiansijska sredstva. Već punih pet godina odgovorno i u skladu sa islamskom vjerskom tradicijom brine i vodi računa o ovom groblju na zadovoljstvo svih porodica koje imaju potrebu za tim uslugama.

O svemu ovom smo na iscrpan i temeljan način obavijestili ukupnu javnost, a posebno smo to na argumentovan način pokazali na jednoj od sjednica lokalnog parlamenta, mada su odbornici beranske vlasti, i pored naših argumenata i molbi za odlaganjem ove odluke ipak, neočekivano, glasali da se ova sporna odluka donese.

Još jednom apelujemo na lokalnu izvršnu vlast i rukovodstvo Komunalnog preduzeća da odlože primjenu ove odluke, na odgovoran je način razmotrimo i istu upodobimo na način kako smo to i predlagali na pomenutoj sjednici lokalne skupštine, a to znači na prihvatljiv način za sve nas.

Koristimo priliku da obavijestimo javnost da je sa naše strane pokrenut sudski proces kod nadležnog suda od kojeg očekujemo da blagovremeno donese odluku, a istovremeno apelujemo na rukovodstvo Komunalnog preduzeća da odloži primjenu sporne odluke, zaključuje se u saopštenju Odbora islamske zajednice Berane.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments