Za ime glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića vezuju se brojne malverzacije, zloupotreba položaja, medija i resursa SDT-a, uz ispoljavanje neviđenog stepena bahatosti iza kojeg se krije ogromna rupa u pravnom znanju.

Samoproklamovani tajnovidac i epidemiolog Milivoje “Polakote” Katnić: “Ja sam hrišćanin više stotina godina, mogao bih biti i papa”, “Zamislite da svi počnu da košarku igraju rukama”

Portal Aktuelno u seriji tekstova koje objavljujemo već skoro dva mejseca ukazao je na bahatost i pravno neznanje koje karakterišu rad glavnog specijalnog tužioca, ali takođe smo u više tekstova naveli da je pravna nepismenost i navika da se traljavo obavlja posao zastupljena i u velikom djelu tužilačkih organa.

Najbolji primjer koji ukazuje da u tužilačkim organima vlada bahatost, pravna konfuzija i neznanje, je nedavno doneseno rješenje Osnovnog državnog tužilaštva o nagradi u iznosu od 600 eura advokatu Srđanu Vukoviću za “odbranu po službenoj dužnosti” Zorana Bećirovića. Ovo krajnje konfuzno rješenje potpisala je tužiteljka Ana Kalezić koja je, kako smo već pisali, u sudsku proceduru, silu na sramotu, htjela da ugura krivičnu prijavu protiv Bećirovića, kako se sumnja, pod pritiskom Milivoja Katnića.

Kako nam je objašnjeno od strane advokata, osumnjičeni koji je oslobođen optužbe, u ovom slučaju Bećirović, ima pravo da u slučaju da je angažovao branioca potražuje troškove koje je imao na ime angažovanja istog u trenutku kada je presuda kojom je oslobođen, ili odluka kojom je optužba odbijena postala pravosnažna.

U slučaju Bećirovića postala je pravosnažna nakon što je doneseno rješenje Višeg suda prije dva mjeseca.

Kako smo već pisali, iako je tužilaštvo samo sebe obavezalo na naknadu troškova postupka u iznosu od 600 eura, ova institucija nije izmirila troškove zbog čega je pokrenut izvršni postupak, pa država osim 600 eura na ime nezakonitog Katnićevog rada mora platiti i troškove izvršnog postupka.

S obzirom da je Tužilaštvo imalo osam dana da izmiri dug prema Bećiroviću na ime troškova za advokata, kao i troškove izvršnog postupka, a to nije urađeno u zakonskom roku, državni račun je blokiran da bi se naplatilo 600 eura plus troškovi izvršenja.

Javni izvršitelj koji je blokirao račun brzo je reagovao i u kratkom roku naplatio od države iznos na ime naknade za angažovanje branioca od strane Bećirovića.

Pravno neznanje, bahatost i zloupotreba položaja glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića dovela je do toga da državi bude blokiran račun zbog 600 eura. Tako da možemo konstatovati da je Katnić svojim nesavjesnim i bahatim ponašanjem doveo državu u veoma nezavidnu situaciju dodatno kompromitujući i brukajući i onako kompromitovane tužilačke organe.

Podsjetimo, ovakve metode i način postupanja nijesu ništa strano specijalnom tužiocu Milivoju Kantiću koji se ponaša kao što su to činili agenti UDBE u periodu od 1948 – 1951. godine, pa stoga nije na odmet podsjetiti na hajku koju je SDT vodio protiv Bećirovića i portala Aktuelno zbog sms poruka.

Sve je postalo jasno nakon što su prvo Osnovni, a nedavno i Viši sud u Podgorici u potpunosti odbacili kao neosnovnu pravnu konstrukciju protiv Bećirovića.

Sada je već postalo jasno da je Katnić u napadu na Bećirovića i portal Aktuelno stavio lične motive ispred struke.

Kako je bilo i očekivano, u objavljivanju brutalnih laži prednjačile su dnevne novine Vijesti i istoimena televizija i portal.

U medijskim napadima posebno se isticala klerikalna medijska ispostava KOS-a – dnevni list Dan.

Ova bivša medijska ispostava KOS-a i glasilo Srpske pravoslavne ckve, po svemu sudeći, je služilo kao posrednik između specijalnog tužioca Katnića i predsjednika advokatske komore Zdravka Begovića.

Ono što posebno treba naglasiti je da isljednik Milivoje Katnić – samoproklamovani tajnovidac koji sve zna i sve vidi, nije našao za shodno da odgovori na mnoštvo ozbiljnih pitanja koje je Bećirović postavio u saopštenju prije pet mjeseci.

U.P.A.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve