Petak, 2 Juna, 2023
Rubrika:

Odložen postupak protiv 35 osoba zbog incidenta 13. jula u Nikšiću

Odloženo za 27. april

Zbog incidenta koji se dogodio u centru Nikšića 13.jula prošle godine danas je u nikšićkom Osnovnom sudu trebao da počne postupak protiv 35 lica koji se terete da su tog dana počinili kriično djelo “nepostupanje po naredbi za udaljavanje”. Međutim, sudija Sava Mušikić glavni pretres je odložio za 27. april.

Kako je pojasnila zastupnica okrivljenih advokatica Branislavka Mujović Radović, glavni pretres je odložen jer nije bilo tehničkih mogućnosti za održavanje, a i pet okrivljenih nije uredno primilo poziv za današnje ročište.

Podsjećamo, prošle godine na Trgu Slobode u Nikšiću proslavu Dana državnosti organizovao je Forum ” Luča” sa Cetinja, a na drugom nikšićkom trgu, Trgu Šaka Petrovića isti datum proslavljala je druga grupa građana, među kojima su okrivljeni.

Tokom proslave Dana državnosti došlo je do sukoba dvije grupe građana, koje su se okupile da obilježe Dan državnosti u Nikšiću. Grupa građana sa trobojkama došla je do Trga slobode, i počela sa uvredama. Kako bi spriječila sukob, policija je upotrijebila suzavac.

Jedan od okrivljenih u pomenutom postupku, Vladimir Đapić, rekao je da su sva dešavanja koordinirani u dogovoru sa pripadnicima policije.

“Dva dana prije dešavanja, policija je obaviještena da ćemo imati tzv. autolitiju, autokolonu kojom ćemo obilježiti 13. jul, kako smo to radili i prethodnih godina. Ja i komandir policije Đurđevac, imamo sigurno 15 razgovora u ta dva dana listing je lako provjeriti, smo se dogovorili da to bude 13. jula. Da krenemo u 7 sati ispred hrama, znači sve je bilo u dogovoru sa policijom. Da ide u pratnji i policajac motociklista, što se ranije nije dešavalo. Pristali smo na sve što su oni predložili”, rekao je Đapić za RTNK.

IzvorRTNK

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve