Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Završena obdukcija tijela Miloša Stamatovića: Tužilaštvo formiralo predmet

Tokom uviđaja izuzeti su tragovi koji su pronađeni na licu mjesta i koji će po naredbi ovog tužilaštva biti predmet vještačenja

Završena je obdukcija tijela Danilovgrađanina Miloša Stamatovića (25) koji je juče pronađen u koritu rijeke Morače u naselju Botun, ali obdukcioni zapisnik još nije dostavljen, kazala je za CdM državna tužiteljka i portparolka u Višem državnom tužilaštvu Lepa Medenica.

Tijelo mladića je, kako saznaje CdM, pronašao mještanin, a kako su za CdM ispričali očevici, tijelo se nalazilo u vodi, svezanih ruku.

“U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet povodom pronalaska tijela muškarca M.S., te je povodom navedenog događaja, nakon što je 20.decembra, policija obavijestila dežurnog tužioca u ovom tužilaštvu da je mjestu Botun, iz rijeke izvučeno beživotno tijelo muškarca, dežurni tužilac izašao na lice mjesta, izvršio uviđaj u prisustvu vještaka medicinske struke – obducenta”, navela je za CdM Medenica.

Tokom uviđaja izuzeti su tragovi koji su pronađeni na licu mjesta i koji će po naredbi ovog tužilaštva biti predmet vještačenja.

“Istog dana je data naredba za obdukciju tijela, koja obdukcija je obavljena, ali još nije dostavljen obdukcioni zapisnik. Tokom izviđaja, a u cilju utvrđivanja svih činjenica od značaja za rasvjetljavanje ovog događaja, preduzimaju se sve neophodne mjere i radnje, kako izuzimanje video materijala sa nadzornih kamera po pravcu kretanja, tako i vještačenje sadržine njegovog telefona, kao i prikupljanje obavještenja od većeg broja lica. Nakon prikupljenih svih podataka i dokaza, tužilaštvo će donijeti odluku u predmetu”, istakla je Medenica.

Stamatović je radio kao poštar i njegov nestanak su prije tri dana prijavile kolege, nakon što se nije vratio da razduži smjenu.

On je na teren krenuo sa 15.000 eura, koliko je i trebalo da podijeli penzionerskih naknada.

Ubrzo nakon nestanka u Botunu je pronađeno vozilo sa kojim je mladić prevozio novac.

U vozilu je uočeno između 2.000 i 3.000 eura.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve