Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je čovjek za čije ime se vezuju zloupotrebe položaja, drzničko ponašanje, korišćenje novinara za širenje propagande i kako se sumnja, za obavljanje prljavih poslova u obračunu sa neistomišljenicima i konkurencijom.

Samoproklamovani tajnovidac i epidemiolog Milivoje “Polakote” Katnić: “Tužilaštvo će da djeluje, ja sam napravio instituciju”, “Polakote: Isus Hrist je rekao, to vi rekoste”, “Ja govorim ono što utvrdim. To se nije dopalo nekima i počelo je moje spaljivanje”

Portal Aktuelno već skoro dva mjeseca piše o brojnim neregularnostima u tužilaštvu, Katnićevim zloupotrebama, ispoljavanju bahatosti i pravnom neznanju, pa smo u cilju ispunjavanja profesionalnih novinarskih i moralnih standarda, u kontinuitetu slali pitanja tužilačkim organima.

Osim što smo ukazali na strah koji od Katnića i njegove “ekipe” vlada u tužilaštvu, pisali o zloupotrebi medija prije svih Nove Pobjede, Dana i Vijesti u obračunu sa neistomišljenicima, takođe smo napomenuli da je glavni specijalni tužilac imao saradnike i među advokatima.

Sprega Katnića i predsjednika advokatske komore Zdravka Begovića, koji je zastupao Bećirovića u montiranom procesu oko nepostojećih prijetnji sudskom vještaku Aleksandru Rakočeviću, isplivala je na vidjelo nakon što je 18. decembra prošle godine u Danu osvanuo tekst sa bombastičnim naslovom – “Vještak potvrdio da mu je Ćoćo prijetio”.

Kako smo juče pisali Begović, kojeg su novinari više puta kontaktirali nakon ovog skandala nema komentar i ćuti nakon što je u javnost isplivalo ovo ozbiljno kršenje profesionalne etike.

Takođe je začuđujuće što niko nije postavio pitanje ili pokrenuo inicijativu o daljem položaju Begovića na čelu krovne advokatske institucije, s obzirom da ovo nije jedina “mutna radnja” u koju je umiješan predsjednik Advokatske komore.

Treba podsjetiti da je Begović 2016. godine izabran po treći put za predsjednika Advokatske komore, kao i da je zbog toga morao da bude izmjenjen Statut na veoma sumnjiv način.

Glasanje na skupštini Advokatske komore je bilo tajno a, kako saznajemo, Begović je kolege koje su ga glasale odveo na ručak i zadužio sekretaricu da broji glasove. Toliko o regualrnosti.

Umjesto da je doživio medijske napade od strane Nove Pobjede, Vijesti i Dana koji već godinama po naslovnicama “razvlače” predsjednicu Vrhvonog suda Vesnu Medenicu zbog trećeg mandata, Begoviću je pružen medijski prostor u dnevnoj novini Dan da se samoreklamira i hvali kako je “izborna skupština Advokatske komore bila u skladu sa Statutom i kako je reizbor podržala većina prisutnih advokata”.

Zdravko Begović: Lagao klijenta, sarađivao sa tabloidom i radio u korist specijalnog tužioca, a još uvijek na čelu Advokatske komore

Čudno je da nakon što je Begović dovođen u vezu sa pričama o saradnji sa glavnim specijalnim tužiocem, kršenjem kodeksa i profesionlne etike, sumnjivim načinom na koji mu je dodjeljen treći mandat, niko od njegovih kolega i stručne javnosti ne postavlja pitanje kako je on i dalje na čelu Advokatske komore.

Takođe, niko ne postavlja pitanje da li zbog ovakvih primjera zloupotrebe položaja i kršenja profesionlne etike treba razmiliti o formriranju još jedne Advokatske komore, kao što je to slučaj u Srbiji.

Ili možda i kod crnogoroskih advokata vlada strah od glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i njegovih saradnika iz tužilaštva, medija i advokatske komore?

Podsjetimo, zastrašivačke metode i način postupanja nijesu ništa strano specijalnom tužiocu Milivoju Kantiću koji se ponaša kao što su to činili agenti UDBE u periodu od 1948 – 1951. godine, pa stoga nije na odmet podsjetiti na hajku koju je SDT vodio protiv Bećirovića i portala Aktuelno zbog sms poruka.

Sve je postalo jasno nakon što su prvo Osnovni, a nedavno i Viši sud u Podgorici u potpunosti odbacili kao neosnovnu pravnu konstrukciju protiv Bećirovića.

Sada je već postalo jasno da je Katnić u napadu na Bećirovića i portal Aktuelno stavio lične motive ispred struke.

Kako je bilo i očekivano, u objavljivanju brutalnih laži prednjačile su dnevne novine Vijesti i istoimena televizija i portal.

U medijskim napadima posebno se isticala klerikalna medijska ispostava KOS-a – dnevni list Dan.

Ova bivša medijska ispostava KOS-a i glasilo Srpske pravoslavne ckve, po svemu sudeći, je služilo kao posrednik između specijalnog tužioca Katnića i predsjednika advokatske komore Zdravka Begovića.

Ono što posebno treba naglasiti je da isljednik Milivoje Katnić – samoproklamovani tajnovidac koji sve zna i sve vidi, nije našao za shodno da odgovori na mnoštvo ozbiljnih pitanja koje je Bećirović postavio u saopštenju prije pet mjeseci.

U.P.A.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve