Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

Zajedno za Mašu Berat

Maša je trinaestogodišnja djevojčica kojoj je dijagnostifikovana cerebralna paraliza. Ljekari iz Rusije operisali su je dva puta nakon čega je postigla odlične rezultate – počela je da hoda uz pridržavanje i penje stepenicama uz pomoć roditelja, pa su ljekari predložili i treću operaciju

Tokom 20 dana, koliko traje akcija prikupljanja novčanih sredstava potrebnih za operaciju mlade Novljanke Maše Berat, prikupljeno je 5 765 eura, malo više od potrebne polovine. Akcija se nastavlja, a odaziv dobrih i humanih ljudi još je potrebniji nego ranije. Mašina školska drugarica, Maja Bulajić, učenica VI5 razreda OŠ “Dašo Pavičić”, ali i ostali drugari, ne posustaju već istrajno nastavljaju akciju.

Maja Bulajic, akcija Maša Berat

Za operaciju koja Mašu očekuje potrebno je 10 000 eura, a do sada je sredstva uplatilo 60% firmi kojima je uputila apel, kaže učenica Maja Bulajić.

–Novac koji je prikupljen je stanje na računu od prije dva dana. Dva puta sam prisustvovala košarkaškim utakmicama Primorja gdje su gledaoci mogli da doniraju novac na ulazu u salu, a sredstva su uplaćena na račun Marije Berat. Kutije su postavljene u objektima Nautilus, Al posto giusto, Do do, Kafe Roma u Igalu, na Toploj Kafe bar Buongiorno, zatim u gradu u Kafe baru Saturnus, kladionici Meridijan na Dubravi, Pošta u gradu, a treba da bude postavljena i u Pošti u Igalu. Juče sam uputila dopise osnovnim školama “Milan Vuković”, “Ilija Kišić”, “Orjenski bataljon” i SMŠ “Ivan Goran Kovačić” zamolivši ih da i oni pokrenu akciju prikupljanja sredstava kako bi se što prije prikupio cijeli iznos. Zavisi od dinamike prikupljanja u nastavku, ali ako bude potrebno planiram i druge akcije da sprovedem kako bismo uspjeli, kazala je mlada humanitarka Maja Bulajić.

Maša je trinaestogodišnja djevojčica kojoj je dijagnostifikovana cerebralna paraliza. Ljekari iz Rusije operisali su je dva puta nakon čega je postigla odlične rezultate – počela je da hoda uz pridržavanje i penje stepenicama uz pomoć roditelja, pa su ljekari predložili i treću operaciju.

-Još jednom pozivam sve dobre ljude i sve privrednike da se odazovu, da što prije prikupimo potrebna sredstva. Želim da se zahvalim svim ljudima dobre volje koji su nam pomogli. Pomozimo Maši da napravi svoje prve samostalne korake!, ističe Maja Bulajić.

Novac je moguće uplatiti na žiro račun Prve banke 535-0100200051828-70, na ime Marija Berat.

Operacija će biti obavljena u martu naredne godine u Ćupriji gdje će doći ljekari iz Rusije.

Budimo humani, pomozimo Maši i njenim malim drugarima!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve