Srijeda, 22 Marta, 2023
Rubrika:

Zajednički projekti i podrška Kancelarije Savjeta Evrope Upravi policije

Takođe, sačinjen je nastavni plan i program i organizovane su obuke za pripadnike Specijalnih i Interventnih jedinica policije, od kojih su neke još uvijek u toku

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin sastao se danas sa predstavnicom Savjeta Evrope, Evgenijom Jakumopulu i tom prilikom su istaknute aktivnosti koje su realizovane uz podršku Kancelarije Savjeta Evrope u Podgorici.

“Kroz saradnju i nemjerljivu podršku kako u materijalnom tako i u ekspertskom smislu, koju Savjet Evrope pruža Upravi policije Crne Gore, ova Kancelarija je angažovala eksperte koji su svojm stručnim znanjem i kompetencijama dali značajan doprinos poštovanju preporuka CPT standarda kroz realizaciju svih projekata”, saopšteno je iz policije.

Takođe, sačinjen je nastavni plan i program i organizovane su obuke za pripadnike Specijalnih i Interventnih jedinica policije, od kojih su neke još uvijek u toku.

“Osim toga, na sastanku su istaknute aktivnosti poput izrade Instrukcije o postupanju policijskih službenika prema licima lišenim slobode i zadržanim licima, izrade nastavnog plana i programa i organizacije četiri obuke za službenike Sektora policije posebne namjene, sa osvrtom na sprečavanje zlostavljanja, izradu obrazaca akata koja se sačinjavaju prilikom upotrebe sredstava prinude, te, naprijed navedene izrade nastavnog plana i programa i organizacija četiri obuke za službenike Interventne policije”, navodi se u saopštenju.

Kako su istakli, značajno je naglasiti da je u većem broju ovih aktivnosti bio uključen i nevladin sektor, kao i kancelarija Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore.

“Prilikom današnjeg susreta, direktor Brđanin je izrazio posebnu zahvalnost sagovornicima, na podršci koju pružaju Upravi policije, a koja ima izuzetan značaj naročito u našim naporima ka daljem unapređenju zaštite ljudskih prava, uz uvjerenje da će Kancelarija Savjeta Evrope, kao naš dugogodišnji partner i u narednom periodu nastaviti da pruža nemjerljivu podršku kapacitetima Uprave policije”, dodaje se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i menadžerka projekata ispred Savjeta Evrope, Tatjana Miranović i ispred Uprave policije, kontakt tačka za projekat Horizontal Facility for the Western Balkans and Turkey, načelnik Odjeljenja za analitiku i unapređenje rada policije, Vladan Popović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve