Petak, 9 Decembra, 2022
Rubrika:

Zahvalnost Ivanu Vukoviću i Zorici Kovačević, očekuju da ministri održe riječ i pomognu

U ime Udruženja stočara CG iskazujemo još jednom ogromnu zahvalnost svim gradonačelnicima koji su već donijeli odluke o pomoći kao i onim čije odluke još čekamo

Udruženje stočara Crne Gore iskazalo je zahvalnost opštinama koje su pomogle njihove kolege. Udruženje je kao dodatni korak djelovanja odlučilo da pojedinačno uključuje opštine u rješavanje njihovih problema.

“Poslije konkretnog razgovora naših prestavnika sa predsjednikom Opštine Podgorica gospodinom Vukovićem, on je iskazao razumijevanje i dao značajnu podršku proizvođačima mlijeka sa teritorije Podgorice, u vrijednosti od 0,13 eura po litru mlijeka, od jula do kraja tekuće godine. Takođe, najavio je da će naći model pomoći i za kolege koji se bave proizvodnjom junećeg i svinjskog mesa. Naše Udruženje izuzetno je zahvalno Opštini Podgorica na tako izdašnoj podršci oko 90 porodica koje se bave ovom vrstom proizvodnje u Podgorici”, navode u saopštenju iz Udruženja.

Dodaju da se Udruženje, nakon pozitivnog iskustva sa Podgoricom, obratilo i drugim opštinama.

“Do sada smo dobili podršku od predsjednice Opštine Danilovgrad gospođe Kovačević koja je dodatno obezbijedila 0,03 eura, uz postojeća 0,03 naši farmeri će dobijati podrsku od jula do kraja ove godine kao i u narednoj godini. Moramo napomenuti da je broj proizvođača mlijeka u odnosu na veličinu Opštine značajno različit u odnosu na Podgoricu pa stoga razumijemo i veoma smo zahvalni da tih 0,06 eura po litru mlijeka koje je gospođa Kovačević obezbijedila za naše kolege”, dodaju u saopštenju.

Udruženje ima nezvanične informacije da će im pomoći i Opština Tuzi.

“Sa Opštinom Nikšić smo napravili kontakt, poslali zahtjev za sastanak i isti je zakazan za 23.avgust u 10h gdje naše udruženje očekuje od gospodina Kovačevića da će naći način da pomogne kolege iz Nikšića.

U ime Udruženja stočara CG iskazujemo još jednom ogromnu zahvalnost svim gradonačelnicima koji su već donijeli odluke o pomoći kao i onim čije odluke još čekamo.

Izuzetno nam je drago što su istinski spoznali naše probleme i dali podstrijek drugima na koji način mogu pomoći svim poljoprivrednicima”, navode u saopštenju.

Udruženje stočara vjeruje da će i “Ministarstvo poljoprivrede naći pravu mjeru, da će konačno donijeti mjere shodno stvarnosti.

“Očekujemo da i Ministar ekonomskog razvoja gospodin Milatović održi svoju riječ i primi naše predstavnike na sastanak koji nam je obećao prije mjesec dana”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve