Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Zahvalnice ambasade SAD-a za više službenika Ministarstva odbrane i pripadnika Vojske Crne Gore

Ministar Krapović i ambasadorka Rajnke su zaključili da savezništvo i partnerstvo u okviru Alijanse, kao i nesebična podrška SAD-a strateškim ciljevima Crne Gore predstavljaju najvažnji stub saradnje i povjerenja između naših zemalja

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke uručila je danas zahvalnice predstavnicima Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore koji su doprinijeli realizaciji planiranih aktivnosti u prethodnoj godini, a time i dodatnom unaprijeđenju bilateralnih odbrambenih odnosa SAD-a i Crne Gore.

“Ministar odbrane Dragan Krapović je, izražavajući lični ponos zbog zahvalnica službenicima resora na čijem je čelu i pripadnicima VCG, kazao da će ovaj gest ambasade SAD-a dodatno motivisati nagrađene na još predaniji rad i još veću posvećenost radnim zadacima”, saopšteno je iz tog resora.

On je naglasio značaj podrške koju SAD pružaju Crnoj Gori u sprovođenju reformskih procesa na polju odbrane. Ministar se zahvalio ambasadorki Rajnke, vojnom atašeu potpukovniku Alanu Griskeviču, kao i timu Kancelarije za odbrambenu saradnju sa SAD, na aktivnom i kontinuiranom unaprjeđivanju odbrambene saradnje dvije zemlje.

“Ambasadorka Rajnke je pohvalila napore Ministarstva odbrane Crne Gore usmjerene ka konstantnom unaprjeđenju odbrambenih kapaciteta Crne Gore, ističući da je upravo zbog aktivnog doprinosa jačanju međunarodne stabilnosti naša zemlja prepoznata kao pouzdan saveznik”, navodi se u saopštenju.

Ministar Krapović i ambasadorka Rajnke su zaključili da savezništvo i partnerstvo u okviru Alijanse, kao i nesebična podrška SAD-a strateškim ciljevima Crne Gore predstavljaju najvažnji stub saradnje i povjerenja između naših zemalja.

“Zahvalnice ambasade SAD-a u Podgorici dobilo je četrnaest službenika iz Crne Gore i dvoje službenika iz SAD”, navode iz MOD-a.

Dodatno, major Karolin Ričli iz Ambasade SAD u Podgorici nagrađena je Medaljom za zasluge u oblasti odbrane za izuzetan doprinos koji je dala kao oficir za bilateralnu saradnju sa Mejnom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve