Utorak, 6 Decembra, 2022
Rubrika:

Zagorič dobija park, pogledajte kako će izgledati

U pitanju je površina od 6.600 kvadratnih metara u Ulici Ludvika Kube, a projekat podrazumijeva izgradnju šetnih staza, multifunkcionalnog igrališta za djecu, kao i ugradnju urbanog mobilijar

U toku su radovi na uređenju još jedne zelene površine u podgoričkom naselju Zagorič.

“Ekipe gradskih preduzeća Komunalne usluge d.o.o. i Zelenilo d.o.o. su na terenu gdje su započeli sa izvođenjem radova na izgradnji nove javne rasvjete, kao i različitih sadržaja koji će građanima biti dostupni na ovoj lokaciji”, saopšteno je iz PG Biroa.

U pitanju je površina od 6.600 kvadratnih metara u Ulici Ludvika Kube, a projekat podrazumijeva izgradnju šetnih staza, multifunkcionalnog igrališta za djecu, kao i ugradnju urbanog mobilijara

“Na ovom prostoru biće postavljeno 20 parkovskih klupa, osam korpi za otpatke, kao i 20 stubova nove javne rasvjeta. Osim toga, park će imati 114 stabala drveća i ugrađen hidrosistem, kao i veoma raznoliko pejzažno uređenje sa 150 metara žive ograde, 36 komada žbunja i perena i travnjak na površini od 4.300m2”, navodi PG Biro.

Vrijednost radova je 136.356 eura.

“Sam projekat značiće mnogo, ne samo za stanovnike Zagoriča, već i za sve građane Podgorice. Ovim Glavni grad nastavlja pozitivnu praksu iz prethodnog perioda, koja znači još zelenije lice Podgorice, odnosno sve bolji kvalitet života u svim djelovima grada”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve