Mještani Zabjela od juče su bogatiji za najveće igralište u Podgorici.

“Zelenilo je juče mještanima Zabjela predalo na korišćenje novu multifunkcionalnu površinu. Izgradnja jedne ovakve površine predstavlja veoma zahtjevan i predan rad. Sve počinje utvrđivanjem lokacije za izgradnju, odnosno u kojem dijelu grada postoji potreba za dječijim igralištem, a uvidom u plansku dokumentaciju utvrđuje se tačna lokacija, položaj i dimenzije prostora za budeće igralište. Zatim se pristupa izradi projekta”, saopšteno je iz Zelenila.

Dječije igralište u Ulici Buda Tomovića na Zabjelu (iza Splićanke) je do sada najveće igralište koje je Zelenilo izgradilo. Rasprostire se na preko 2.500m² i po sadržaju je nešto drugačije.

“Osim multifunkcionalne sprave za mališane koja je prva ovakva sprava ugrađena na javnom igralištu, na ovom prostoru napravili smo i sadržaje za najmlađe odnosno pješčanik sa rekvizitima za igru u vidu prelaženja prepreka kao i poligon za fudbal na podlozi od vještačke trave za mališane koji više vole igru sa loptom. Pored sadržaja za djecu, na ovom prostoru napravljen je i sadržaj za odmor nešto starije populacije, sa setovima stolova i klupa. Kompletan prostor opremljen je parkovskim mobilijarom (klupama i korpama za otpatke), a sve kako bi žitelji Zabjela mogli da uživaju u odmoru”, navode oni.

Ova površina oplemenjena je biljnim materijalom, pa je tako ovdje posađeno oko 50 sadnica drveća.

“Posadili smo živu ogradu i puzavice i na slobodnim površinama formirali travnjak. Radi se o veoma kompleksnom projektu vrijednosti preko 60.000 eura koji smo, uz puno truda i rada, od samog planiranja, projektovanja pa do finalnog proizvoda, uspješno realizovali, a što se moglo vidjeti po posjećenosti već prvog dana”, ističu u Zelenilu.

Nakon što su prethodne godine izgradili šest dječijih igrališta, ove godine nastavljaju još jačim tempom.

“Do sada smo realizovali izgradnju pet dječijih igrališta, dok je u toku je izgradnja igrališta na Draču. Sa izgradnjom dječijih igrališta nastavićemo i u narednom periodu, a sve u cilju stvaranja jednakih uslova za bezbrižno odrastanje mališana u svim djelovima grada”, poručuju iz Zelenila.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve