Srijeda, 24 Jula, 2024
Rubrika:

Za vikend 48 udesa: Šest osoba zadobilo teške, 24 lake tjelesne povrede

Pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 149 prekršajnih prijava, izdali 1.180 prekršajnih naloga, privremeno oduzeli 17 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja, dok su uhapsili 45 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja

Tokom prethodnog vikenda, odnosno od 21. do 24. juna (petak, subota i nedjelja) na crnogorskim putevima evidentirano je 48 saobraćajnih nezgoda, u kojima je šest lica zadobilo teške, a 24 lica su zadobila lake tjelesne povrede, saopštila je policija.

U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 149 prekršajnih prijava, izdali 1.180 prekršajnih naloga, privremeno oduzeli 17 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja, dok su uhapsili 45 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja.

“Naime, 34 vozača uhapšena su zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, te je 11 vozača lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci. Od ukupnog broja lica lišenih slobode njih 11 je lišeno slobode u Podgorici, devet u Danilovgradu, po šest u Baru i u Nikšiću”, navodi policija.

Napominjemo i to da je od 15. juna do 15. septembra na snazi Naredba o privremenoj zabrani saobraćaja teretnih motornih vozila, autobusa i specijalnih putničkih vozila za stanovanje (tzv. kampera) na pojedinim dionicama puteva u Crnog Gori, a koji su taksativno i opisno navedeni u predmetnoj naredbi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve