Građani Žabljaka, koji se protive izgradnji bungalova na Crnom jezeru, organizovaće sjutra protest pod sloganom Dalje nećes moći.

Crno jezero, Žabljak

Protest će početi u podne, a biće organizovan na Crnom jezeru.

U blizini Crnog jezera planirana je gradnja 30 četvorokrevetnih “ekolodž” bungalova.

Luka Bulatović, vlasnik i direktor Turističke agencije “Eksplorer”, koja je dobila tender za taj projekat kazao je da gradnja ekolodževa – ekološko turističkih smještajnih jedinica u Nacionalnom parku (NP) Durmitor nema nikakve veze sa sječom stabala koja se prethodno desila.

Nevladino udruženje Turističko udruženje Žabljak i građanska inicijativa Dalje nećeš moći poručili su da, bez obzira na političku pripadnost, djelatnost koju obavljaju ili mjesto odakle dolaze, bez obzira da li su bungalovi limeni ili drveni i da li će na jezeru biti deset ili devedeset plovila, gradnje neće biti.

Odbornici Skupštine Opštine (SO) Žabljak jednoglasno su u četvrtak donijeli zaključke kojim predlažu Ministarstvu turizma i održivog razvoja i Upravi javnih radova da stave van snage Plan privremenih objekata u dijelu koji se odnosi na NP Durmitor i poništi tender za izgradnju komunalne infrastrukture u dijelu ulice Jovana Cvijića, od rampe do Crnog jezera.

Ministar održivog razvoja Pavle Radulović rekao je danas na sastanku na Žabljaku rekao da će, kada zvanično dobije odluku SO, sazvati kolegijum i povući Plan privremenih objekata u Nacionalnom parku Durmitor.

On je ranije kazao da će se bungalovi na Crnom jezeru graditi ako građani budu smatrali da je to u interesu Žabljaka, a da će se od toga odustati ako većina građana bude protiv.

Komentari

avatar