Subota, 22 Januara, 2022
Rubrika:

ZA ŠAKU EURA Ljekari ćute na pitanje da li su dobili novac za odbranu gospođe ministarke: Izjave pune neistina i manipulacija!

Uprkos namjeri Vladinih amatera da napisanim saopštenjima stanu u odbranu Borovinić Bojović, efekat tog oglašavanja bio je kontraproduktivan, a ovakve izjave ljekara trebaju da zabrinu sve u državi

Performans koji je održan prošle sedmice u Podgorici, kada je postavljeno 2.213 pari cipela kojim se ukazalo na izuzetnu veliku smrtnost od posljedica lošeg upravljanja sektorom zdravstva od strane ministarke Jelene Borovnić Bojović, ostaće upamćen i van granica Crne Gore.

Uprkos namjeri Vladinih amatera da napisanim saopštenjima stanu u odbranu Borovinić Bojović, efekat tog oglašavanja bio je kontraproduktivan.

Na mailove redakcija crnogorskih medija stigle su izjave-saopštenja od direktorice Zavoda za transfuziju Tamare Šćepanović, direktora Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Vuka Nikovića, direktora Instituta za javno zdravlje Igora Galića, direktorice Doma zdravlja Ulcinj Sadije Holaj i ljekara iz Bijelog Polja Kenana Erovića. U svim tim saopštenjima Borovinić Bojović i njen učinak se dizao u nebo!

Svi ovi ljekari zaboravili su da pomenu činjenicu da je Crna Gora u posljednjih godinu u samom vrhu po smrtnosti i po broju zaraženih od koronavirusa. Međutim, to svi ovi ljekari nijesu vidjeli niti konstatovali zbog čega će njihva ”selektivna memorija” ostati trajno upamćena.

Portal Aktuelno uputio je svima njima pitanja prošle sedmice, ali ni nakon sedam dana odgovori nijesu stigli. Tako su prećutali odgovor na pitanja:

  • Dio NVO aktivista nakon Vaše i reakcije vaših kolega ocijenilo da se tako nijeste oglašavali povodom masovnih kršenja epidemioloških mjera u prethodnom periodu (ustoličenje u Beranama). Zašto se tada nijeste oglasili?
  • Da li smatrate da je profesionalno javno prećutati kršenje mjera, a oglasiti se povodom performansa?
  • Da li ste dobili bilo kakvu finansijsku nadoknadu zbog obraćanja, odnosno, da li očekujete da za to budete plaćeni?

Građani su ostali bez odgovora na sva ova pitanja. Isto tako, nakon saopštenja na društvenim mrežama se povela priča da su svi ovi ljekari, navodno, dobili novac za odbranu apostolkinje Borovinić Bojović koja je postala poznata široj javnosti jer je krajem oktobra 2020. godine brutalno prekršila mjere kada je dozvolila nekontrolisan ulazak u Klinički centar nakon što je preminuo njen politički otac Amfilohije Radović.

Sumnje koje iznose poznati i nepoznati da su ljekari dobili novac temelje se na izjavama koje su oni dali. Pojedine izjave stvarno otvaraju sumnju da su napisane za “šaku eura”.

Tako ljekar Kenan Erović (anesteziolog) tvrdi da je “Ministarstvo zdravlja u proteklih godinu dana učinilo sve da se pandemija stavi pod kontrolu i da se sačuvaju životi građana, počev od nabavke opreme i ljekova za potrebe liječenja covid pacijenata pa do nabavki vakcina, kojih kada je ministarka preuzela funkciju nije uopšte bilo niti su postojali ugovori o njihovoj nabavci”.

Ljekar se ograničava na period od godinu kada je pandemija buknula i kada je preminuo veliki broj građana. Ovom izjavom Erović je sebe jasno svrstao u one koji su spremni da “manipulišu sa zvaničnim podacima, ali i zdravom logikom”. Vrijeđanje inteligencije u toj mjeri da čitalac dobije “anesteziju”.

Doktorica Holaj iz Ulcinja nije napravila grešku kao Erović pa je bila jasna da “medicinsko osoblje i zdravstvene ustanove u Ulcinju i drugdje u Crnoj Gori već dvije godine dokazuju da u borbi protiv COVID-19 ne posustaju”. Ona je vidjela da “nedavni napadi na zdravstveno osoblje i zdravstvene ustanove nimalo ne pomažu u boljem upravljanju ovom situacijom”.

Holaj

Niko u Crnoj Gori ne zna o kakvim napadima na ljekare i medicinsko osoblje misli Holaj, već naprotiv svi sa divljenjem pričaju o njihovom učinku! Amaterizam – koji Holaj izbacuje iz svake dalje ozbiljne priče, opasno ljulja povjerenje koje ima kod pacijenata u Ulcinju.

Galić, koji je na funkciju direktora Instituta za javno zdravlje došao na sporan način, odužio se saopštenjem koje je samo nasmijalo sve koji su ga čitali. Rečenica “želim da se zahvalim ministarki dr Jeleni Borovinić Bojović i svim zdravstvenim radnicima koji su me liječili kada sam bio bolestan bez obzira na njihovu političku pripadnost” ponajbolje pokazuje da se Galić promoviše u jednu od najsnishodljivijih osoba koju je ova vlast iznjedrila. 

Galić

Šćepanović koja je direktorica Zavoda za transfuziju krvi ako danas čita ono što je napisala vjerovatno se stidi zbog vrijeđanja građanki i građana koji su svi potencijalni davaoci krvi. Kao totalni anonimus željela je da ispadne vjerovatno primijećena poput nekih starleta pa je zato za građanske aktiviste napisala “grupica ljudi”. Ali ono što je zatim napisala je sramno. Ona je dodala da je “kao ljekar ali i kao čovjek, zgrožena8 zbog činjenice da među nama postoje ljudi koji su u stanju da sve one koji su izgubili život u borbi sa korona virusom predstave jednim parom cipela?!?”.

Šćepanović

Da se Šćepanović bolje edukovala ili informisala znala bi da se performansi sa cipelama održavaju širom svijeta kada su u pitanju tragedije. Postoje već decenijama. I ovakva sramota od jedne ljekarke je vrlo problematična! Očito je Šćepanovićka kroz izjavu seotkrila i namjere da želi vjerovatno u budućnosti bolju poziciju u sektoru zdravstva. A kada se vide pojedina rješenja u zdravstvu negdje je i opravdano da neko sa ambicijom poput one koje imaju starlete i zauzme funkciju. Nije da se ne trudi, vidjeli smo nedavno kako je imala neukusan stav prilikom gostovanja na Jutarnjem programu RTCG.

Konkurenciju za buduću veću poziciju u sektoru zdravstva Šćepanovićka će imati u direktoru Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Vuku Nikoviću. Tako se Niković, ničim izazvan, ali može da mu koristi obratio tog dana riječima “oni koji su se nalazili na najodgovornijim funkcijama u zdravstvenom sistemu, uključujući i hitnu medicinsku pomoć gdje sam radio i sa ministricom zdravlja, unižavali su medicinsku struku i poziv ljekara”. U tom periodu, kažu upućeni, Niković nije tako pričao, no nije važno. On tvrdi da je “zdravstveni sistem koji je bio pred kolapsom došao do najboljeg stanja u datim okolnostima”.

Niković, FOTO: Pobjeda

Očekujemo da se Niković precizno izjasni da li je prekršen protokol prilikom ulaska građana u KCCG kada je preminuo Amfilohije? Šta je tim povodom preduzeo kao “istinski borac za pravdu”? Takođe, očekujemo da javno digne svoj glas protvi kršenja mjera od njemu pretpostavljenih u Vladi. Do tada Niković će biti “niko(go)vić”.

Kada se analiziraju sve ove izjave, nameće se osnovana sumnja da je novac bio glavni motiv za ovakva oglašavanja. Ako je to u pitanju, onda to znači da je narod već sve platio. Ukoliko, pak, nije zbog novca, onda imamo još veći problem, jer ovakve manipulacije, neistinite tvrdnje i vrijeđanje intelegencije od većine osoba koje su stale u odbranu Jelene Borovinić Bojović, predstavljaju veliki problem kada je u pitanju njihov kredibilitet kao ljekara.

Utjeha može biti to što se uskoro sprema promjene vlasti na državnom nivou, pa će svi oni biti samo epizodisti koji su odradili ulogu koju su na kratko dobili.

D.G.

Najnovije

SZO preporučuje: Za djecu mlađu od 12 godina smanjena doza Fajzera

Svjetska zdravstvena organizacija preporučila je da se produži upotreba smanjene doze Fajzerove vakcine među djecom uzrasta od pet do 11 godina. Vakcina Fajzer/Bajontek već...

Radulović: Crna Gora će nastaviti da sprovodi reforme, posebno na polju vladavine prava

U narednom periodu, Crna Gora će nastaviti da sprovodi reforme još jače i agilnije, posebno na polju vladavine prava, koja predstavlja okosnicu pregovaračkog procesa,...

Zeković: Država može i treba spriječiti uvrijedljivi i diskriminatorni govor

Uprava policije na temelju snimaka koje su objavili različiti mediji uspješno može identifikovati i procesuirati osobe koje su ispred zgrade Radio i Televizije Crne...

Objavljen trejler za korejsku verziju serije La Casa de Papel

Serija La Casa de Papel jedna je od najgledanijih Netflixovih ostvarenja svih vremena, a sada stižu sjajne vijesti za sve ljubitelje ovog hita. Naime, na...

Demokrate građanima objasnile glavna pravila protesta

Poslanici i funkcioneri Demokratske Crne Gore podržavaju proteste slobodnih građana koji se suprotstavljaju krađi izborne volje, saopšteno je iz Demokratske CG. "Demokrate će ličnim prisustvom,...

Najčitanije

Povezano

Muzičari nezadovoljni sastankom s Galićem: Protesti od ponedjeljka

Nove mjere za suzbijanje pandemije korona virusa koje je Institut za javno zdravlje Crne Gore donio ponovo obuhvataju zabranu svirki i nastupa, čime se...

Vuksanović Stanković ministarki zdravlja: Sjećate li se kada ste zabranili politička okupljanja

Nakon što je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović najavila svoje prisustvo na protestima zbog manjinske Vlade, oglasila se poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković. Poslanica SDP podsjetila...

Ministri afirmišu neprijavljene skupove: Spajić, Milatović i Borovinić Bojović najavili da će protestovati za odbranu svojih fotelja

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić kazao je da će se on i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović pridužiti protestima nezadovoljnih građana zbog inicijative za izglasavanje nepovjerenja...

Ministarka zdravlja zaprepašćena stavom Abazovića

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je da je iznenađena inicijativom za izglasavanje nepovjerenja Vladi i stavom potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića. Ona smatra da je sve jedan...

Komentari

12 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kameno srce
28.11.2021-07:48 07:48

Sram vas bilo. Vi niste doktori. Vi ste kasapnici naroda nase drzave. Umesto da budete pribrani i stitite narod lazete za par stotina eura. Nista joj niste pomogli vise odmogli. U pamet se doktori. Prici ce sve bez crn obraz.

Tito
28.11.2021-09:29 09:29

Kakvi, mi smo ponosan narod. Mi se ne prodajemo za kes. Ali za funkciju i guzice.

gagi
28.11.2021-17:16 17:16
Reply to  Tito

Alo, Spepanovicka “prilicno voli pjesmu” na zadnjem sjedistu moga auta,naravno ako je musterija “validan”sa euro monetom,dobro joj ucinjelo,karajter samo takav.

Ti
28.11.2021-18:34 18:34
Reply to  gagi

[email protected] imaš uvredljiv jezik.Nije primerno tvojim godinama.

borko
28.11.2021-09:29 09:29

Izgleda ni za veliki novac ne nađoše nikog bližnjeg preminulima da ospe paljbu po organizatorima događaja i salve aplauza za gospođu ministarku, a ne nađoše ni ni jednog jedinog predśednika MZe. Oglasili su se samo ljekari koji se kriju iza titule Dr humane medicine razmješteni po dubini.

!!!
28.11.2021-11:22 11:22

Doktori su nam gori od zdravstva!Degradirali su i nauku onda kada su potpisali Sotonin zakon.A da ne pricamo o moralu pojedinih,koje licno poznajem,i koji sad tinjaju i skrivaju bijes u sebi jer nijesu dobili dio obecanog kolaca.A o medjuljudskim odnosima u Klinickom glupo je diskutovati.Nikad vece medjusobne mrznje.

Bot
28.11.2021-17:09 17:09

Ua doktori predvodnici korupcije, kada niste zadovoljni koverticom, odmah pitate jeli vi dijete ili majka ovoliko vrijede. Vikendom po kafana viskijem po deset eura prodajete. Sve bi ve trebalo poćetat u njemačku pa da naučite kako se radi i kako se tretiraju pacijenti. Nama će biti dobri doktori iz Kine i Pakistana.

gagi
28.11.2021-17:14 17:14

Pa sve sestoro ovih zombija na slici ne valjaju p…u vrele vode,nesoji posebno ovo krme iz Bijelog Polja.

Neko tamo
28.11.2021-19:26 19:26

Pijandurova apostolka jbb ce odgovarati pred zakonom zbog korona virusa zbog odmane javnosti u vezi vakcina zbog mijesanje politike i zdravlja

Neprimjerno je
28.11.2021-20:30 20:30

[email protected] da vrijeđaš nepoznate ljude a pogotovo ako o njima nista neznaš.To nije uobicajeno u tvom selu to nečine pravi crnogorci.

Neo
28.11.2021-20:31 20:31

…odgovaraće i za đeda. Postoji sumnja da je bila član organizacije sa zadatkom da isti izlazi iz kbc potpuno stabilan i vodoravno. U ime toga je široko otvorila vrata kovid odjeljenja da što više ljudi pridruže veseliji.

Dardaneli
29.11.2021-07:43 07:43

Lijepa je ova Scepanovicka za oko, gospodjo bolje bi vam bilo da se okrenete struci i to malo sto znate. Jer vas ne bije bas lijepi glas,a ne da lijepite cirilicu po zgradi. Dao sam krv i nikad vise necu.