Četvrtak, 9 Februara, 2023
Rubrika:

Za lažno prijavljivanje i lažni iskaz osuđena na sedam mjeseci zatvora

Krivično djelo lažno prijavljivanje i krivično djelo davanje lažnog iskaza

Prvostepenom presudom Osnovnog suda u Podgorici D.M. je osuđena jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od sedam mjeseci, zbog krivičnog djela lažno prijavljivanje i krivičnog djela davanje lažnog iskaza.

“Pomenuta krivična djela okrivljena je po još nepravosnažnoj presudi izvršila na štetu M.R., na način što je istog lažno prijavila za krivično djelo nedozvoljene polne radnje a potom i dala lažan iskaz pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici, tvrdeći da ju je oštećeni hvatao i stiskao u predjelu grudi, naslanjajući njegovo tijelo na njeno, pri čemu mu je ona sugerisala da je ostavi na miru, nakon čega je on nastavio jednom rukom da joj stiska grudi a drugom da je dodiruje u predjelu polnog organa preko trenerke a potom zavukao ruku ispod njene trenerke i donjeg veša stavljajući prst u njen polni organ, a onda je uhvatio za kosu i prijetio joj ubistvom ako ga prijavi”, saopšteno je iz Osnovnog suda u Podgorici.

Samo dan nakon ovakvog svjedočenja, dodaju iz Osnovnog suda, D.M. je došla u Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici navodeći da sve što je izjavila da je M.R. nedolično dodirivao nije tačno, već da je radila u kući kod njegovog tasta kojeg je po dogovoru sa njegovom ženom čuvala, pri čemu joj je on rekao da više ne dolazi na posao i da izađe iz kuće, jer se vraćala u ranim jutarnjim satima, što ga je naljutilo.

“Nakon toga je krivična prijava protiv M.R. odbačena, a podnijet optužni predlog protiv D.M. Inače okrivljena je ranije neosuđivana, u prvostepenom postupku je priznala izvršenje krivičnih djela koja joj se stavljaju na teret, tvrdeći da je na to nagovorila drugarica, koja je željela od M.R. da uzme pare”, zaključuje su u saopštenju Osnovnog suda Podgorica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve