Četvrtak, 23 Marta, 2023
Rubrika:

Za integraciju Roma i Egipćana u predškolskom obrazovanju

Program je zamišljen da pruži svu podršku djeci i roditeljima iz RE populacije koji planiraju da upišu djecu u vrtić

U okviru aktivne politike Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, kojim se zapošljavaju lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanje koja pripadaju određenim ciljnim grupama, NVO Udruženje za podršku Roma i Egipćana započela je realizaciju programa “Integracija RE u predškolskom obrazovanju”.

“Ovaj program traje dva mjeseca, i već smo nakon potpisivanja ugovora sa Zavodom za zapošljavanje, pristupili odabiru lica koja su zaposlena, formirali tim i krećemo sa daljim aktivnostima. Ovaj program je posebno važan što se preko njega i lica iz romsko – egipćanske populacije zapošljavaju, stiču radno iskustvo, i bivaju vidljivi u društvu”, ističe izvršni direktor ove NVO Sultan Beća.

Program je zamišljen da pruži svu podršku djeci i roditeljima iz RE populacije koji planiraju da upišu djecu u vrtić.

Pored toga, realizovaće se konkretno različite aktivnosti u vidu radionica, humanitarnih akcija, održavanje tribine i drugo, a koordinatorka programa Javnog rada je Maja Bubanja.

“Naša organizacija ima jako dobru i uspješnu saradnju sa vrtićem koji je partner na ovom projektu, pa želimo da i na ovaj način doprinesemo podršci pri pohadjanju vrtića za pripadnike RE populacije”, zaključio je Beća.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve