Fakultet za crnogorski jezik i književnost raspisao je konkurs za drugi upisni rok na prvu godinu osnovnih akademskih trogodišnjih studija (180 ETCS).

foto Logo

Kako je saopšteno iz te ustanove, prijave se podnose isključivo elektronski 18. i 19. jula do 14 časova, a u julskom upisnom roku može se upisati 25 studenata koji se finansiraju iz budžeta Crne Gore.

“Pravo prijave na konkurs za upis imaju kandidati sa završenim četvorogodišnjim srednjim obrazovanjem. Uz prijavu za upis kandidati podnose ova dokumenta: originalna svjedočanstva o završenome 1, 2, 3. i 4. razredu srednjega obrazovanja, originalnu diplomu o položenome maturskom/stručnom ispitu koji se polaže eksterno
ličnu kartu ili kopiju izvoda iz matične knjige rođenih i ovjerenu kopiju diplome „Luča“ ili njoj ekvivalentne diplome, ako je kandidat posjeduje”, kazali su iz FCJK.

Popunjenu i potpisanu prijavu uz ostalu neophodnu dokumentaciju potrebno je skenirati i poslati na imejl adresu [email protected]

“Originalna dokumenta će se dostavljati preporučenom/kurirskom pošiljkom na adresu Fakulteta zaključno s 20. julom. Kandidati koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit mogu polagati testove iz Crnogorskoga – srpskoga, bosanskoga, hrvatskoga jezika i književnosti te iz stranoga jezika, čime stiču mogućnost da ostvare ekvivalentan broj bodova kao kandidati koji su stručni ispit polagali eksterno. Polaganje testova iz ta dva predmeta, za zainteresovane kandidate, biće održano 20. jula”, navodi se u saopštenju.

Obrazac elektronske prijave može se preuzeti putem linka http://www.fcjk.me/wp content/uploads/2020/06/Prijavni-list-za-upis-2020-2021.pdf.

Rezultati konkursa biće objavljeni na oglasnoj tabli i sajtu Fakulteta 21. jula, a upis kandidata obaviće se 23. jula.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve