Srijeda, 27 Septembra, 2023
Rubrika:

Za bolničke centre u Kotoru i Beranama potrebno preko 10,5 miliona eura

U diskusiji je naglašeno da će i pored bolje i blagovremenije dostupnosti ovih usluga, doći do rasterećenja Kliničkog centra Crne Gore u odnosu na ove usluge

Vlada je donijela Odluku o osnivanju Javne zdravstvene ustanove Kliničko-bolnički centar Kotor.

“Donošenjem ove Odluke, stanovnicima južne regije Crne Gore omogućiće se brža i dostupnija zdravstvena zaštita tercijarnog nivoa iz djelatnosti hirurgije i interne medicine”, navodi Vlada.

U diskusiji je naglašeno da će i pored bolje i blagovremenije dostupnosti ovih usluga, doći do rasterećenja Kliničkog centra Crne Gore u odnosu na ove usluge.

“Za implementaciju ovog akta potrebno je obezbjeđivanje dodatnih finansijskih sredstava u ukupnom iznosu od 4.226.185 eura u periodu od 2024. do 2026. godine”, ističe Vlada.

Kako su dodali, navedena sredstva potrebna su za obezbjeđivanje zapošljavanja novih radnika i nabavku određene opreme, stručno osposobljavanje doktora specijalista, doktora užih specijalista i drugih zdravstvenih radnika.

Takođe, donijeta je i Odluka o osnivanju Javne zdravstvene ustanove Kliničko-bolnički centar Berane.

“Ova odluka se donosi u cilju povećanja, odnosno očuvanja nivoa pružanja zdravstvene zaštite građanima sjeverne regije. Za implementaciju ove odluke nije potrebno obezbjeđivanje dodatnih finansijskih sredstava za 2023. godinu, dok je za naredne tri godine potrebno ukupno 6.368.089 eura”, ističe Vlada.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve