Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Vuković obišao radove na rekonstrukciji ulica na području Stare varoši

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković sa saradnicima, obišao je radove na rekonstrukciji ulica Sava Lubarde i Spasa Nikolića

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković sa saradnicima, obišao je radove na rekonstrukciji ulica Sava Lubarde i Spasa Nikolića. Tokom obilska Vuković je istakao da je zadovoljan trenutnom dinamikom izvođenja radova, te podsjetio na razloge zbog kojih rekonstrukcija ovih saobraćajnica traje duže od planiranog, sopšteno je iz Glavnog grada.

‘’Jutros smo u Staroj varoši gdje teku radovi na rekonstrukciji dvije ulice. Ulice Sava Lubarde i dio Ulice Spasa Nikolića. Radove izvodimo po ugledu na rekonstrukcije Braće Zlatičanin, Gojka Radonjića, Keše Djurovića i Predgrad. Sve je to dio priče da Staroj varoši vratimo autentičan izgled, kroz adekvatnu materijalizaciju. Ugradnjom kaldrme, moračkog oblutka, uljepšavamo ovaj dio grada, prvenstveno za one koji tu žive, a ujedno i doprinosimo turističkoj valorizaciji. Uskoro završavamo radove u dijelu Ulice Spasa Nikolića, a istovremeno, nažalost, imamo niz problema u Ulici Sava Lubarde”, kazao je Vuković i podsjetio da je ulica prilično uska, da mašine ne mogu da pristupe terenu, te da se zbog toga mnogi radovi moraju izvoditi ručno, kao i da se katastar podzemnih instalacija ne poklapa sa stvarnim stanjem na terenu.

Kako su naveli, Vuković je kazao da je postojalo i nekoliko nelegalno podignutih ograda koje je trebalo ukloniti, kao i da je Glavni grad dogovorio sa CEDIS-om da se iskoristi trenutak, kao i tehničke mogućnosti, i da se ukopaju kablovi elektro instalacija što je uticalo na period realizacije ovog projekta.

‘’Koristim priliku da se izvinim ljudima koji trpe zbog toga što radovi traju nešto duže od planiranog, ali i da najavim da će, ukoliko sve bude po planu ljudi iz CEDIS-a bi trebalo da završe radove već naredne sedmice, nakon čega ćemo mi moći da uđemo u izlivanje betonske ploče, a nakon toga postavimo kaldrmu. Ukupna vrijednost ovog projekta je 250,000 eura, dužine 285 kvadrata’’ kazao je Vuković i najavio da će tender za izvođenje radova na rekonstrukciji Ulice Špira Mugoše biti uskoro raspisan.

Iz Glavnog grada napominju, riječ je o ulici koja je posebno važna za Starovarošane, i za njenu rekonstrukciju je opredijeljeno 500.000 eura.

“Vuković je podsjetio da je toku i izmjena režima u Ulici Petra Prlje, po zahtjevu lokalne zajednice, te će ona u najvećem dijelu postati jednosmjerna i na taj način će se obezbijediti potrebnih 20 parking mjesta”, dodaje se u saopštenju.

Posjetu Staroj varoši, dodaju, gradonačelnik je iskoristio i za susret sa mještanima iz Ulice Crnogorskih serdara koji se protive izgradnji višespratnice u tom dijelu Stare varoši.

“Gradonačelnik je kazao da se sa predstavnicima mještana sastao juče, te da im je predočen pravni aspekt, odnosno mogućnosti koje Glavni grad ima u tom smislu, a da će danas skupa obići pomenuti prostor”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve