Petak, 9 Decembra, 2022
Rubrika:

Vukas Radonjić specijalni državni tužilac portparol

Vladimir Novović je 20. juna utvrdio izmjene Godišnjeg rasporeda poslova za 2022. godinu i, između ostalog, za portparola u Specijalnom državnom tužilaštvu odredio državnog tužioca Vukasa Radonjića

Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović je 20. juna utvrdio izmjene Godišnjeg rasporeda poslova za 2022.godinu i, između ostalog, za portparola u Specijalnom državnom tužilaštvu odredio državnog tužioca Vukasa Radonjića.

Glavni specijalni tužilac je, kako se ističe na sajtu tužilaštva, na sjednici tužilaca koja je razmatrana izmjena Godišnjeg rasporeda poslova zahvalio specijalnoj tužiteljki Sanji Jovićević, koja je dosad obavljala poslove portparola, na posvećenom i predanom radu.

Radonjić je široj javnosti postao poznat u oktobru prošle godine kada je preuzeo predmet koji je ODT-u dostavio MUP, a o tome ko je u sistemu Uprave policije krajem decembra 2020. godine dao nalog za skidanje zabrane ulaska članovima kriminalnog klana iz Beograda Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

Tokom rada na predmetu, Radonjić je tražio hapšenje službenika UP Aleksandra Boškovića i Saše Đurovića, zbog zloupotrebe službenog položaja ali je SDT istog dana preuzeo slučaj i kasnije utvrdio da u postupcima policajaca nema elemenata krivičnog djela.

Nakon njihovog hapšenja, tadašnji potpredsjednik Vlade Dritan Abazović saopštio je 15. oktobra prošle godine na konferenciji za novinare da su bivši pomoćnici direktora Uprave policije Zoran Lazović Enes Baković ukinuli zabranu ulaska u Crnu Goru kriminalcima Belivuku i Miljkoviću.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve