Utorak, 18 Januara, 2022
Rubrika:

Vujošević-Facchini: Država koja drži crkve otvorene, a škole zatvorene sve govori o sebi

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, poštujući preporuke Ministarstva zdravlja i trenutne epidemiološke mjere, a u saglasnosti sa Sindikatom prosvjete Crne Gore, donijelo je odluku da se početak trećeg klasifikacionog perioda odloži za 31.01.2022. godine.

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, poštujući preporuke Ministarstva zdravlja i trenutne epidemiološke mjere, a u saglasnosti sa Sindikatom prosvjete Crne Gore, donijelo je odluku da se početak trećeg klasifikacionog perioda odloži za 31.01.2022. godine.

“Uopšte nije trebalo da bude akcenat na produženju raspusta i odlaganju početka školske godine, uz obrazloženje da IJZ brine o svojim građanima”, kaže za Portal Analitika, Sanja Vujošević-Facchini, socioškinja iz Crne Gore, koja živi u Italiji.

Ističe da su takvom odlukom zdravstvene vlasti pokazale svoj neuspjeh kada je riječ o vakcinaciji i borbi protiv epidemije.

“Time su posredno poslali poruku o svojem  neuspjehu, zato što ove godine građani, u odnosu na prošlu, nijesu se u dovoljnom broju odazvali vakcinaciji. Profesori i djeca  takođe bi trebalo da budu vakcinisani. Zdravstveni sistem je mogao da organizuje vakcinaciju po školama ili da pravi “open day” testove”, kaže Vujošević-Facchini.

Ističe da bi trebalo da se sve učini da školska godina počne na vrijeme, a ne da teret nose prosvjetari, dok oni koji su trebali da promovišu vakcinaciju, nijesu dovoljno učinili.

“Akcenat je trebalo da bude na tome da godina počne sa otvorenim školama. Država koja drži crkve otvorene, a škole zatvorene sve govori o sebi! Zašto bi teret pao na prosvjetne radnike, kada Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, nijesu obavili svoj posao. Ne djeluje se više radikalno, jer ima vakcinisanih koji ne smiju da ispaštaju i onih koji su preležali kovid! I  onda roditelji odlučuju da neće onlajn nastavu ….sistem ne funkcioniše”, poručila je Vujošević-Facchini.

Dodala je da teret epidemije nose oni koji su postupili savjesno i vakcinisali se.

“Osim zaštite sebe i drugih, vakcinišemo se da bi funkcionisali, a ne da bi bili u istom košu sa nevakcinisanima i bili zatvoreni! U Italiji od juče sa green pass-om i kod frizera! Znači vakcinisanim više prostora nevakcinisanim manje!”, zaključila je sagovornica Portala Analitika.

Najnovije

U utorak sunčano i vjetrovito, do 13 stepeni

Pretežno sunčano, a na sjeveru promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i uglavnom suvo. Vjetar umjeren do jak sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha od -8 do...

Dijego Kosta ponovo bez kluba

Svega pet mjeseci Dijego Kosta je bio član Atletiko Mineira. Iskusni napadač, kao što je i najavljeno, digao je sidro i u potrazi je za...

Chrome-ovi emotikoni će uskoro izgledati oštrije i zauzimati manje prostora

Mnogi od nas su odbacili emotikone kao hir kada su počeli da se pojavljuju prije nekoliko godina, ali evo nas u 2022. i emodžiji...

Tom Kruz se od svake žene razveo kada je napunila 33 godine

Oko glumca Toma Kruza se uvijek potežu najčudnije priče, a postoji nešto izuzetno bizarno. Na internetu kruži teorija da jedan neobičan broj vlada životnim odlukama...

Zvijer puštena s lanca: Ovako grmi Hennessey kad juri više od 400 km/h (VIDEO)

Američki proizvođač objavio je video u kojem testira dugo iščekivani Venom F5 kojim bi trebao probiti granicu od 500 km/h. Apetiti su veliki, ali se...

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve