Vučić: U Crnoj Gori se vodi ogoljena anti-srpska kampanja paradržavno organizovana

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je danas da u Crnoj Gori postoji ogoljena anti-srpska kampanja i dodao da je to za Srbiju veoma teško jer Beograd želi da izbjegne konflikte.

-U Crnoj Gori je ogoljena, anti-srpska kampanja paradržavno organizovana, iako se Srbija trudi da odnosi budu na najvišem mogućem novou – saopštio je predsjednik Srbije.

Vučić je rekao da je užasnut zbog toga što je profesoru prava Dejanu Miroviću zabranjeno da uđe u Crnu Goru, iako se radi o čovjeku koji je porijeklom iz te zemlje.

“Mi ne damo kriminalcima da uđu u Srbiju a vi ne date onima koji drugačije misle. Ne date ljudima iz Crne Gore samo zato što su Srbi. Ja to da pravdam – stvarno nijesam u stanju”, rekao je on, prenosi Beta.

Komentarišući hapšenje opozicionog lidera Nebojše Medojevića, Vučić je rekao da nema prava da se miješa u unutrašnje stvari Crne Gore.

“Ali, ako pogledate razloge… Da se to desi u Srbiji, nas bi cio svijet osudio i rekao da smo postali prava diktatura”, rekao je Vučić za Televiziju Pink.

Komentari

avatar