U Herceg Novom danas je zvanično počela gradnja novog vrtića “Naša radost” na Savini. Vrijednosti investicije je oko 2,4 miliona eura sa opremanjem, a kapacitet vrtića je 150 mališana.

Investicija vrijedna 2,4 miliona eura: Ministri Sekulić i Šehović na gradilištu (Foto: Gov.me)

Kamen temeljac položili su ministri ekonomije i prosvjete Dragica Sekulić i Damir Šehović.  Rok za izgradnju vrtića je, kako je saopšteno, 12 mjeseci.

Ministarka Sekulić saopštila je da će objekat biti opremljen u skladu sa visokim zahtjevima za energetsku efikasnost. Ona je podsjetila da su kroz prethodne dvije faze rekonstruisana 33 objekta obrazovanja, u vrijednosti 27,5 miliona eura.

“Očekuje nas implementacija treće faze koja je planirana već od početka naredne godine“, poručila je Sekulićeva.

Ministar Šehović je rekao da je početku gradnje prethodila sanacija klizišta na Savini, a vrijednost samo tih radova iznosila oko 600.000 eura.

Kako je objasnio, u novom vrtiću, predviđeno je devet prostorija sa toaletima za boravak djece, tri kancelarije za upravu vrtića, kuhinjski blok, tehničke i pomoćne prostorije, multifunkcionalni hol, odnosno sala za fizičke aktivnosti, toalet za djecu sa posebnim potrebama, dvorište i parking prostor za zaposlene.

Najavio je da se narednih dana očekuje početak gradnje vrtića u Pljevljima, dok će za vrtić u Ulcinju biti ubrzo pokrenuta procedura za izbor izvođača radova.

Govoreći o važnijim projektima koji se tiču obrazovne infrastrukture u Herceg Novom, Šehović je istakao planiranu rekonstrukciju Srednje mješovite škole “Ivan Goran Kovačić”, kroz saradnju sa Evropskom investicionom bankom, za koju je u toku izrada projekta za adaptaciju, a vrijednst radova je oko 200.000 eura.

Najavio je i radove na prilagođavanju OŠ “Dašo Pavičić” osobama sa invaliditetom, u šta će biti uloženo 120.000 eura.

Šehović je saopštio da se radi i na pripremi projektne dokumentacije za sanaciju klizišta OŠ “Milan Vuković”.

Osvrnuo se i na planiranu gradnju nove škole u Igalu: “Vlada već nekoliko godina izdvaja potrebna sredstva za izgradnju nove osnovne škole u Igalu. Računamo na to da ćemo u komunikaciji sa nadležnima u Opštini Herceg Novi doći do lokacije na kojoj će se pomenuta škola graditi, te se nadam da ćemo u narednih nekoliko godina svjedočiti završetku i tog kapitalno važnog projekta”, poručio je Šehović.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve