Srijeda, 7 Decembra, 2022
Rubrika:

Vrtić Simba u ponedjeljak otvara vrata za 550 mališana

Ovom prilikom, ministar je najavio i izgradnju novih vrtića, koji su prijeko potrebni, naročito u Podgorici

Ministar prosvjete Miomir Vojinović, posjetio je danas novi vrtić “Simba” u naselju Blok 6 u Podgorici, koji predstavlja desetu vaspitnu jedinicu JPU “ Ljubica Popović”.

Kako je saopšteno iz tog resora, Vojinović je izrazio zadovoljstvo što ova će ova vaspito-obrazovna ustanova otvoriti u ponedjeljak svoja vrata za 550 mališana, i u razgovoru sa direktoricom vrtića Vesnom Nikolić, kao i sa zaposlenima, istakao da je ponosan što će djeca imati priliku da borave u ustanovi koja ispunjava najsavremenije standarde i koja predstavlja sigurno, jedinstveno, podsticajno okruženje za rast i razvoj svakog djeteta.

“Ovom prilikom, ministar je najavio i izgradnju novih vrtića, koji su prijeko potrebni, naročito u Podgorici, i istakao da je povećanje obuhvata djece u predškolskom sistemu strateški cilj Ministarstva prosvjete, predviđen Stategijom ranog i predškolskog obrazovanja za period do 2025. godine”, navodi se u saopštenju.

Vojinović je uputio mještanima ovog naselja posebnu zahvalnost na strpljenju i razumijevanju zbog trajanja radova na ovom objektu i naglasio da su isključivo zahvaljujući njima, jedinstvu lokalne zajednice i nadležnih organa stvoreni uslovi da vrtić počne sa radom, na radost svih mališana, njihovih roditelja i cjelokupne zajednice.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve