U željezničkoj nezgodi koja se jutros oko 11h dogodila u Kličevu, na pružnom prelazu kod Malog mosta, teže je povrijeđen Milan Krušić (63).

Foto: onogost.me

Na njega je naletio voz, kojim je upravljao mašinovođa R.Z. (54).

Krušić je tom prilikom zadobio frakturu vilice i prevezen je u bolnicu.

Uviđaj je u toku, a obavljaju ga pripadnici Centra bezbjednosti Nikšić.

Kako kažu očevici, sreća je što voz nije išao većom brzinom.

Foto: onogost.me

Nezgoda se inače desila na jednom od industrijskih kolosjeka koji koriste Rudnici Boksita i Željezara Tosčelik, na kojem nema branika iako je to Zakonom predviđeno.

Mještani odavno upozoravaju na ovaj problem, a u Željezničkoj infrastrukturi ranije su kazali da se radi o industrijskom kolosjeku, te da oni nijesu u obavezi po zakonima da obezbjeđuju i održavaju.

Nadležnosti se, međutim, ograđuju i iz firme Uniprom metali koja gazduje Rudnicima boksita i čija se ruda odvozi pomenutim kolosjecima.

Foto: onogost.me

“Monte kargo preuzima rudu u Radnoj jedinici Gračanica, odvozi je i konstatuje zapisnikom preuzetu robu. Pružni prelaz Mali most je u vlasništvu Toščelika koji ne koristi usluge pruge, ali je prelaz obilježen saobraćajnom signalizacijom . Postavljanje rampi izvodi se po Zakonu o izgradnji objekata i uređenju prostora i nije u nadležnosti naše kompanije”, naveli su iz Uniprom metalija ranije ovim povodom.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve