Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Vladika Boris služio liturgiju u Bruklinu nakon koje je obavio krštenja

U svom obraćanju vladika Boris se zahvalio crnogorskim iseljenicima na toplom prijemu i poučio novokrštene o značenju svete tajne krštenja

U crkvi Kirila u Bruklinu koju je crnogorskim pravoslavnim vjernicima ustupila za ovu priliku Bjeloruska autokefalna pravoslavna crkva na poziv crnogorskih iseljenika služio je vladika ostroško-nikšićki Boris (Bojović) koji je poslije liturgije obavio krštenja.

U svom obraćanju vladika Boris se zahvalio crnogorskim iseljenicima na toplom prijemu i poučio novokrštene o značenju svete tajne krštenja.

“Svi bi trebali da se ugledamo na naše iseljenike i na njihovu iskrenu ljubav prema Crnoj Gori i svemu što čine za domovinu”, poručio je.

Ovo je, kako su istakli organizatori skupa, prva liturgija u Njujorku za Crnogorce i na crnogorskom jeziku još od 1923. godine kada je u SAD služio arhimandrit Nikodim Janjušević.

Brojni Crnogorci i Crnogorke koji su uzeli učešća zahvalili su vladici na pažnji i spremnosti da se odazove pozivu iseljenika iako je njegova pośeta Njujorku bila privatnog karaktera.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pe Pera
19.10.2022-09:27 09:27

Crnogorska unijatska sekta CUS, akronim crnogorska pravoslavna crkva iliti milogorska vikarna skupina, je uspjela da navata pet – šest zaluđenika koji od dosade nemaju šta da rade nego se krste u nepriznatoj sekti. Znači krštenje im ne važi! I šta onda?! Jel će ponovno ići do biskupa, pošto ste u sajedinstvu sa rimokatolicima, da dijete nanovo okupate u svetoj vodici?