Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i predsjednik Sindikata kulture Crne Gore Željko Kalezić danas su u tom Ministarstvu potpisali Sporazum o obezbjeđivanju sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u kulturi.

Kako ističu u Ministarstvu kulture, sporazum podrazumijeva izdvajanje sredstava za 2021, 2022. i 2023. godinu, a riječ je o nastavku uspješne saradnje Vlade i Sindikata kulture.

“Trogodišnjim sporazumom Vlada se obavezala da u poseban fond Sindikata kulture uplaćuje 600.000 eura na godišnjem nivou, odnosno 1.800.000 eura za period od naredne tri godine, na ime rješavanja stambenih pitanja zaposlenih u sektoru kulture”, naglasili su u Ministarstvu.

U tom resoru dodaju da je sporazum od izuzetnog značaja za poboljšanje ekonomsko-socijalnog statusa zaposlenih u javnim ustanovama kulture na nacionalnom nivou i predstavlja neophodan korak u nastavku rješavanja stambenih potreba značajnog broja zaposlenih u kulturi.

“Prethodni trogodišnji sporazum, kojim je opredijeljeno 700.000 eura, rezultirao je započinjanjem izgradnje stambenog objekta na Cetinju, ujedno i prve zgrade u našoj zemlji namijenjene zaposlenima u sektoru kulture”, podsjećaju u Ministarstvu kulture.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve