Vlada Crne Gore na današnjoj sjednici usvojila je Informaciju o zaključivanju kolektivnog ugovora Radio-televizije Crne Gore (RTCG) sa Prijedlogom kolektivnih ugovora i dala saglasnost za potpisivanje.

“Finansijski, politički i institucionalno nezavisan Javni servis predstavlja jedan od najvažnijih subjekata demokratskog društva, pa u tom kontekstu, usvajanje Kolektivnog ugovora nedvosmisleno doprinosi tome da on i dalje ostane takav”, saopštio je nakon sjednice Vlade ministar kulture Aleksandar Bogdanović.

On je na konferenciji za medije kazao da se kolektivnom ugovorom RTCG uređuju prava i obavaze zaposlenih, kao i prava i obaveze RTCG prema zaposlenom.

“Ugovor sadrži tabelarni prikaz radnih mjesta i koeficijente složenosti predviđene za ta radna mjesta, čime se doprinosi boljem položaju zaposlenih i lakšem ostvarivanju njihovih prava”, naveo je Bogdanović.

On je istakao da usvajanje novog kolektivnog ugovora ne ugrožava sistem finansiranja RTCG, ni za ovu, ni za narednu godinu, te da postojeći model finansiranja obezbjeđuje održivost čitavog sistema.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve