Srijeda, 27 Septembra, 2023
Rubrika:

Vlada: Obezbijeđena sredstva za učešće učenika na olimpijadama znanja u Japanu, Indoneziji, Mađarskoj i Sloveniji

Vlada je na danas održanoj telefonskoj sjednici, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, usvojila Informaciju o organizovanju međunarodnih olimpijada za učenike srednjih škola za 2023. godinu

Vlada Crne Gore saopštila je da su obezbijeđena sredstva za učešće učenika na olimpijadama znanja u Japanu, Indoneziji, Mađarskoj i Sloveniji.

Vlada je na danas održanoj telefonskoj sjednici, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, usvojila Informaciju o organizovanju međunarodnih olimpijada za učenike srednjih škola za 2023. godinu i, tim povodom, donijela neophodne zaključke kojima je obezbijeđeno ukupno 44.000 eura za učešće najboljih crnogorskih učenika na međunarodnim takmičenjima.

“Ovim su otklonjene određene administrativne prepreke i stvoreni uslovi za odlazak naših timova na: Međunarodnu matematičku olimpijadu u Čibi (Japan) za sedam članova, kao i za po šest članova na Međunarodnu olimpijadu iz fizike u Tokiju (Japan), Međunarodnu olimpijadu iz geografije u Bandungu (Indonezija), Međunarodnu informatičku olimpijadu u Segedinu (Mađarska), te Balkansku informatičku olimpijadu u Sloveniji”, saopštili su iz Vlade.

Pored ostalog, donijeto je, kako dodaju, više zaključaka kojima je nadležnim institucijama omogućeno da efikasno operacionalizuju nabavku avio karata za odlazak naših timova na ova značajna međunarodna takmičenja.

Iz Vlade napominju da je Ispitni centar  prethodno obezbijedio učešće ekipa na: Balkanskoj matematičkoj olimpijadi u Antaliji, Međunarodnoj olimpijadi iz biologije u UAE i Međunarodnoj olimpijadi iz hemije u Švajcarskoj, čime su potrošena budžetska sredstva za ovu namjenu.

Na predlog Ministarstva prosvjete, Vlada je danas, na telefonskoj sjednici obezbijedila dodatna sredstva za učešće timova za olimpijadama u Japanu, Mađarskoj, Indoneziji i Sloveniji.

Podsjećamo, ranije danas premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović saopštio je da su riješili problem i da će mladi fizičari i profesori ići u Tokio.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve