Protiv učiteljice barske Osnovne škole “Jugoslavija” Rade Višnjić, koja je putem vajber grupe pozvala učenike na moleban, pokrenut je postupak utvrđivanja odgovornosti, a potom doneseno rješenje o privremenoj suspenziji do okončanja postupka, saopšteno je portalu Standard iz ove škole.

Rada Višnjić (foto: Facebook)

“Nakon saznanja o dešavanjima istog dana, 06.10.2020. protiv zaposlene Rade Višnjić, shodno zakonskim odredbama, pokrenut je postupak utvrđivanja odgovornosti, a potom doneseno rješenje o privremenoj suspenziji do okončanja postupka, počev od 08.10.2020.
Zbog regularnosti postupka, kao i prethodnog puta kada je vođen, u predstojećem periodu za medije neću davati izjave, dok ne bude poznat ishod”, kazala je direktorica ove škole Biljana Vukmanović.

Nakon što je u medijima objavljen poziv učiteljice Višnjić, reagovale su brojne institucije, nevladine organizacije, političke partije, a Zaštitnik ljudskih prava i sloboda pokrenuo je ispitni postupak zbog kršenja prava djeteta i zloupotrebe djece u ovom slučaju.

 

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve