Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Više tužilaštvo formiralo predmet oko pogibije tokom nevremena, o eventualnom propustu MUP za sada ćutanje

Na pitanje portala AKTUELNO, da li Više državno tužilaštvo razmatra eventualne propuste MUP-a nijesmo dobili nikakav odgovor

Više državno tužilaštvo formiralo je predmet povodom smrti D.P., koji je stradao 2. jula 2024. godine u Tivtu tokom vremenske nepogode.

-Od strane ovog tužilaštva donijeta je naredba za obdukciju tijela, dok izvještaj o obdukciji nije dostavljen tužilaštvu, a nakon dostavljanaja istog tužilaštvo će donijeti dalju odluku u predmetu – saopštili su iz Višeg državnog tužilaštva za Portal Aktuelno.

Kako su dodali, povodom smrti jednog lica u Čanju istog dana, obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Baru.

Foto: MSP

-To Tužilaštvoje povodom tog događaja izvršilo uvuđaj na licu mjesta i formiralo predmet – preciziraju iz Višeg državnog Tužilaštva.

Crnu Goru je u utorak zahvatilo olujno nevrijeme, posebno u primorskom regionu, koje je izazvalo kako se sumnja stradanje dvije osobe, a pričinjena je i znatna materijalna šteta na pojedinim privatnim objektima, kao i imovini kompanija.

U tom nevremenu, najviše je, prema do sada poznatim podacima, oštećena Luka Bar gdje se šteta procjenjuje na čak 35 miliona eura.

Dio javnosti, mahom na mrežama, upozorio je na propust Ministarstva unutrašnjih poslova jer nije obavijestilo javnost da se sprema nevrijeme. Iz MUP-a su to pravdali tehničkim razlozima, dok je javnost ostala u čudu jer je nevrijeme 24 sata ranije napravilo priličnu štetu u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Na pitanje portala AKTUELNO, da li Više državno tužilaštvo razmatra eventualne propuste MUP-a nijesmo dobili nikakav odgovor.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve