Nedjelja, 10 Decembra, 2023
Rubrika:

Više tužilaštvo: Dević nije izazivala rasnu, nacionalnu i vjersku mržnju

Podsjetimo, advokat Dejan Dragović i građanski aktivista Vladimir Dajković 25. oktobra podnijeli su krivične prijave protiv Dević, urednice i voditeljke dnevnika Gradske televizije, ali i odgovornog lica RTV Podgorica Rada Vojvodića zbog, kako su naveli, izazivanja rasne, nacionalne i vjerske mržnje u autorskom dnevniku emitovanom 23. oktobra na Gradskoj televiziji

Više državno tužilaštvo u Podgorici odbacilo je objedinjenu krivičnu prijavu protiv glavne i odgovorne urednice Gradske televizije Mirke Dević i v.d direktora RTV Podgorica Rada Vojvodića.

“U predmetu formiranom u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici protiv M.D. i R.V, zbog krivičnog djela izazivanje rasne, nacionalne i vjerske mržnje, to tužilaštvo donijelo je rješenje o odbacivanju krivične prijave jer u radnjama prijavljenih nema elemenata bića prijavljenog krivičnog djela, niti bilo kojeg drugog krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti, o čemu su obaviješteni podnosioci krivične prijave, sa pravnom poukom da imaju pravo na podnošenje pritužbe na rješenje o odbacivanju krivične prijave Vrhovnom državnom tužilaštvu Crne Gore”, kazala je Gradskom portalu rukovoditeljka – portparolka VDT-a Lepa Medenica.

Podsjetimo, advokat Dejan Dragović i građanski aktivista Vladimir Dajković 25. oktobra podnijeli su krivične prijave protiv Dević, urednice i voditeljke dnevnika Gradske televizije, ali i odgovornog lica RTV Podgorica Rada Vojvodića zbog, kako su naveli, izazivanja rasne, nacionalne i vjerske mržnje u autorskom dnevniku emitovanom 23. oktobra na Gradskoj televiziji.

Komentar urednice Mirke Dević odnosio se na ekstremne pravoslavne organizacije bliske Crkvi Srbije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve