Internacionalna konferencija Crnogorske sportske akademije, koja je trebala da se održi u Dubrovniku, od 2. do 5. aprila, počela je juče sa radom putem Zoom aplikacije.

Foto: UCG

Onlajn konferencija okupila je oko 200 naučnika iz 46 zemalja koji će, tokom naredna tri dana, slušati izlaganja šest plenarnih predavača, svjetskog renomea, kao i izlaganja oralnih i poster prezentacija, razmijeniti znanja i ekspertize iz oblasti sportskih i medicinskih nauka.

Prezentirani sažeci će biti objavljeni u naučnom časopisu Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine, koji je indeksiran u svjetskim bazama, poput WOS, Scopus, Index Copernicus, DOAJ i drugih.

Crnogorska sportska akademija organizuje konferenciju u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i drugim međunarodnim partnerima, kao i pod pokroviteljstvom tradicionalnih, ali i novih pokrovitelja.

Govor dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje prof. dr Steva Popovića, održan na otvaranju video konferencije, prenosimo u cjelosti, u video prilogu i tekstu u nastavku:

Poštovani delegati konferencije i ugledni posmatrači,

Usljed poznate situacije u vezi sa pandemijskim problemima i realne više sile, kao i u skladu s preporukama EU i regionalnih vlasti, našu godišnju konferenciju prenijeli smo s fizičkog sastanka na vrtuelnu video konferenciju.

To se događa po prvi put, u našoj 17 godina dugoj tradiciji, i zbog toga nam je jako žao.

Međutim, nismo htjeli da otkažemo ili odgodimo konferenciju kao što je to bio slučaj sa većinom sportskih, kulturnih i naučnih događaja. Odlučili smo da idemo naprijed i da pokažemo svijetu, da nije sve stalo. Dakle, zadržali smo isti naučni program, sa istim naznačenim datumima, samo smo fizičke prostorije zamijenili virtualnim.

Nažalost, naši delegati neće moći iskoristiti pauze za upoznavanje prekrasnih hrvatskih plaža u Cavtatu i uživanje u raskošnom proljećnjem suncu, ali moći ćemo da radimo na istom nivou i poboljšamo naše polje istraživanja na isti način.

Apelovao bih na sve vas da budete strpljivi i čekate da se situacija poboljša, a želim da vjerujem da će to biti vrlo brzo.

U međuvremenu, želim najaviti šest pozvanih predavača, jednu radionicu, kao i četiri usmene i dvije poster prezentacije s paralelnim panelima.

Na kraju, moram naglasiti da smo morali otkazati BISI školu za obuku, ali prilično smo sigurni da će ona biti organizovana što je brže moguće, odmah nakon prestanka pandemije.

Poštovani naučnici, profesori, nastavnici, studenti i sve ostale kolege, želim vam koristan rad u narednim danima i vrijednu i dovoljno informativnu konferenciju.

BUDITE SIGURNI, OSTANITE KOD KUĆE I POKAŽITE DA NAS OVAJ VIRUS NE MOŽE ZAUSTAVITI DA RADIMO DOBRE STVARI!!

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve