“Viking Jupiter” sa 943 putnika i člana posade prvi put uplovio u Kotor

Na brodu je 482 putnika i 461 član posade. Viking Jupiter po svemu je sličan ostalim brodovima iz flote, vrlo karakteristično predstavlja stil koji već prepoznatljiv za Viking grupu.

Kruzer “Viking Jupiter”, kompanije Viking Cruises, jutros je, prvi put, uplovio u naš zaliv. U pitanju je novoizgrađeni brod, koji je ime dobio po kralju svih bogova Jupiteru i porinut je ovog februara pod malteškom zastavom.

Foto: www.vikingcruises.com

Na promo putovanju u Luku Kotor doplovio je iz hrvatske luke Dubrovnik, a u 16:30 planirano je isplovljenje za Krf.

Na brodu je 482 putnika i 461 član posade. Viking Jupiter po svemu je sličan ostalim brodovima iz flote, vrlo karakteristično predstavlja stil koji već prepoznatljiv za Viking grupu. Dužine je 228m BRT 47842t i gaza 6,45m. Ima 10 paluba i kapacitet od 930 putnika i 500 članova posade.

Inače, planirano je da do kraja mjeseca u Luku Kotor uplove brodovi “Artemis” i “Athena” koje “dovodi” agencija Adriamar.

Realizacijom planiranih investicija “Luka Kotor” će stvoriti uslove za prihvat kruzera najnovije generacije bez ograničenja dužine i gaza, povećati kapacitete marinskog dijela. Osim toga, biće značajno povećan kvalitet obavljanja lučkih usluga.

Komentari

avatar